ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Επιστήμονες εφηύραν τρόπο «ξεβράσματος» αυγού

Στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια οι επιστημονικές ομάδες φαίνεται ότι δεν κάθονται… στ’ αβγά τους, αφού μέσα στα τόσα που κάνουν είπαν να συμπεριλάβουν και τον τρόπο για να επαναφέρουν το ασπράδι ενός βρασμένου αβγού στην αρχική του υγρή μορφή.

Στην πρώτη φάση του πειράματος έβρασαν ασπράδια αβγών στους 90 βαθμούς για 20 λεπτά. Μια ειδικά σχεδιασμένη συσκευή στη συνέχεια ανέλαβε να ξεμπερδέψει το «κουβάρι» από πρωτεΐνες που περιείχαν και με σειρά χημικών διεργασιών αυτές επαναδομήθηκαν και επανήλθαν στην επιθυμητή σειρά. Έτσι, από στερεό, το ασπράδι έγινε και πάλι υγρό.

Παρ’ όλο που η τεχνική αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί επαναστατική για τη βιομηχανία του φαγητού, οι εμπνευστές της επισημαίνουν ότι το αβγό, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη που περιέχει, χρησιμοποιήθηκε απλά ως μέσο για να παρουσιάσουν νέες, οικονομικότερες και λιγότερο χρονοβόρες πατέντες που μπορούν να αξιοποιηθούν στην ιατρική και τη φαρμακευτική.

Πηγή: olivemagazine.gr

Διαβάστε επίσης...
Close

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο