ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ένα μπαρ της Λάρισας στα καλύτερα της Ελλάδας!

«Ροκ με τη διαχρονική έννοια του όρου και φανερά σινεφίλ, το μπαρ που άλλαξε τα δεδομένα στην πόλη της Λάρισας δεν δυσκολεύεται να σε κατακτήσει. Άψογες εκτελέσεις των κλασικών –ειδικά το Negroni με την έντονη επίγευση το οποίο σερβίρουν με πάγο που έχει ενσωματωμένη μια κατακόκκινη καρδιά– και πολύ δυνατές signature προτάσεις, όπως το αρωματικό Clementine, υπόσχονται να μην αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο».

Με τα παραπάνω λόγια, οι υπεύθυνοι του κλασσικού, πλέον, διαγωνισμού Αθηνόραμα Bar Awards, ανακοίνωσαν την βράβευση του Kubrick Pure Social Club της Λάρισας, ως ένα από τα καλύτερα μπαρ της Ελλάδας.

Καλύτερο μπαρ της Ελλάδας ανακηρύχθηκε το «Grooove Cocktail Bar» στον Βόλο ενώ συνολικά διακρίθηκαν 59 μπαρ σε όλη την χώρα. Η Αθήνα απέσπασε για άλλη μια χρονιά τη μερίδα του λέοντος σε αριθμό, ωστόσο, σύμφωνα με την αξιολόγηση των κριτικών του περιοδικού «αθηνόραμα» το μπαρ που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία με 16,5 στα 20 και κατέκτησε την κορυφή για φέτος, βρίσκεται 320 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα. Στην Αθήνα πήγαν συνολικά 41 βραβεία, στη Θεσσαλονίκη 5, στα Ιωάννινα 3, στο Βόλο, το Ηράκλειο Κρήτης και την Πάτρα από 2, ενώ από 1 βραβείο πήραν μπαρ της Λαμίας, της Λάρισας και της Σύρου.

Κάθε χρόνο η εξειδικευμένη ομάδα του περιοδικού «Αθηνόραμα» εξετάζει εκατοντάδες μπαρ σε όλη τη χώρα και να αξιολογήσει τις ικανότητες των bartenders. Ικανότητες οι οποίες είχαν να κάνουν με την παρασκευή κλασικών κοκτέιλ (για να αξιολογηθεί η εμπειρία και η δεξιοτεχνία) αλλά και με τα signature κοκτέιλ (για να αξιολογηθεί η δημιουργικότητα και η γνώση). Επίσης σε κάθε μπαρ ζητείται η δημιουργία δύο tailor made κοκτέιλ με συγκεκριμένα οργανοληπτικα χαρακτηριστικά ώστε να αξιολογηθούν τα αντανακλαστικά, η φαντασία και η ικανότητα του bartender. Τέλος, εξετάζεται και αξιολογείται η έκταση, το βάθος και η εξειδίκευση της spirit list.

Κάθε μπαρ βραβεύεται με 1, 2 ή 3 shakers με βάση την βαθμολογία που συγκεντρώνει:
15/20 και 15,5/20 – 1 shaker
16/20 έως 17,5/20 – 2 shakers
18/20 και πάνω – 3 shakers

Η αξιολόγηση γίνεται με διεθνή κριτήρια. Tο καλύτερο μπαρ της Ελλάδας για το 2019 έχει βαθμολογία 16,5/20.

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις