ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Δωρεάν ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων σε τρία σημεία στη Λάρισα – Τι φέρνει η συνεργασία Δήμου με Wind

Τα σημαντικά επιτεύγματα της συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων με την Wind τόνισε ο Δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Τρίτης.

Ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου, με την Λάρισα να αποκτά υψηλές ταχύτητες, αλλά και ελεύθερα δίκτυα της Wind σε περιοχές όπως η Κεντρική Πλατεία, το Αλκαζάρ και το πάρκο Αγίου Αντωνίου, συμπληρώνοντας πως στο άμεσο μέλλον θα τοποθετηθούν και άλλα ελεύθερα δίκτυα σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε στη συνέχεια πως οι υψηλές ταχύτητες στη Λάρισα αποτελούν βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του σχεδίου της «έξυπνης πόλης».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Γιώργος Σούλτης ανέφερε πως η συνεργασία ήταν δύσκολη λόγω της πολυπλοκότητας του έργου, αλλά το σχέδιο υλοποιήθηκε  χωρίς να προξενήσει ζημιές στην πόλη.

Από τη μεριά της Wind ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων κ. Γιώργος Τσαπρούνης, ανέφερε πως η Λάρισα ήταν μια από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που εγκατέστησαν δίκτυο υψηλών ταχυτήτων, με τις οπτικές ίνες να είναι πλέον διαθέσιμες και για οικιακή χρήση και όχι προνόμιο λίγων εταιρειών ή φορέων.

Ο  Γενικός διευθυντής δικτύου της WIND κ. Νίκος Πανόπουλος, δήλωσε με τη σειρά του πως το έργο της Wind στη Λάρισα αφορά 35.000 γραμμές και μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί κατά ένα ποσοστό της τάξεως του 70%. Η ολοκλήρωση του υπόλοιπου 30% αναμένεται να γίνει μέσα στο άμεσο μέλλον, με την ταυτόχρονη συνεργασία του Δήμου. Οι επενδύσεις της εταιρείας έχουν φτάσει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ στη Λάρισα και τελικός σκοπός είναι η δημιουργία ενός δικτύου που αποτελείται πλήρως από οπτική ίνα.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογιάννη έργα σε διάφορα σημεία της πόλης θα συνδυαστούν με τις επόμενες διεργασίες της Wind ώστε να μην δημιουργηθούν σημαντικές ενοχλήσεις στην πόλη.

Μαρίνος Τζώτζης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες