Παρασκήνιο

Οι εκλογές του 2000, το ΠΑΣΟΚ και η “καμένη από το χυλό” Ν.Δ.

Με αιχμηρές αναφορές στο παρελθόν και στις εκλογές θρίλερ του 2000, ήταν η τοποθέτηση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση.

«Έχετε το νου σας κ. Χαρακόπουλε μήπως ελληνοποιηθούν κάποιοι ενόψει και των εκλογών» ήταν το δημοσιογραφικό ερώτημα, με τον Μάξιμο να απαντά αρχικά πως η Ν.Δ. «έχει καεί στο χυλό μια φορά» για να συμπληρώσει πως «Έζησα τις εκλογές του 2000 με όλα αυτά τα ερωτηματικά, που δεν είχαν να κάνουν όπως φαίνεται μόνον με ελληνοποιήσεις κι αν όλοι όσοι έλαβαν μέρος σε εκείνες τις εκλογές είχαν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις εκλογές. Αλλά φαίνεται ότι εκείνες οι εκλογές δεν ήταν δίκαιες!»

Μάλιστα, θύμισε την επώνυμη καταγγελία, του κ. Τσουκάτου, «του επονομαζόμενου ‘‘στρατηγού της νίκης’’ του κ. Σημίτη, στα δικαστήρια ότι χρησιμοποίησε πακτωλό χρημάτων, χρήματα που πήγαιναν από ιδιώτες στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Και οι εκλογές, τότε τουλάχιστον, γίνονταν με μετακινήσεις χιλιάδων ετεροδημοτών. Νοικιάζονταν λεωφορεία και αεροπλάνα τσάρτερ από χώρες της Κ. Ευρώπης και αλλού προκειμένου να ψηφίσουν. Τα χρήματα ήταν απαραίτητα για εξαγορά τηλεοπτικού χρόνου…»

Γίνονται αυτά στην Ελλάδα;

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις