ΛΑΡΙΣΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Ιωαννίνων και Λαγού στη Λάρισα λόγω έργων των κυκλικών κόμβων

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οδούς Ιωαννίνων και Λαγού, για την εκτέλεση εργασιών των κυκλικών κόμβων, στο πλαίσιο κατασκευής και ολοκλήρωσης των εργασιών του έργου ‘’Παράκαμψη Λάρισας: Κατασκευή Οδικού Τμήματος από Β’ Γέφυρα Πηνειού (ΔΕΥΑΛ) έως Γεωργική Σχολή, της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας αποβλέποντας στην εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη ατυχημάτων, κατά τον χρόνο εκτέλεσης των εργασιών, αποφασίζει τα εξής:

  1. Τις κατωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην οδό Ιωαννίνων και στην οδό Λαγού, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής των κυκλικών κόμβων σύμφωνα με το ανωτέρω (3) σχετικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας/Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας, για χρονικό διάστημα από 19-03-2019 έως και 19-05-2019 καθ’ όλο το 24ωρο και ως ακολούθως:

Καταργείται ο ισόπεδος φωτεινά σηματοδοτούμενος κόμβος και εφαρμόζεται μορφή εργοταξιακού κυκλικού κόμβου με μία λωρίδα κυκλοφορίας (η εξωτερική του τελικού κυκλικού κόμβου, min 3.25m). Η οδός Λαρίσης-Τρικάλων (Οδός Ιωαννίνων) θα μετατραπεί από τετράιχνη σε δίιχνη και προς τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας.

Β. ΚΥΚΛΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΟΔΟΥ ΛΑΓΟΥ:

Ο κυκλικός κόμβος της οδού Λαγού θα κατασκευαστεί σε δύο φάσεις:

1η Φάση

Καταργείται η λειτουργία του ισόπεδου κόμβου της οδού Λαγού στη θέση κατασκευής του κόμβου και η οδός διαμορφώνεται ως κλειστός δίιχνος δρόμος διπλής κυκλοφορίας με δύο αντίρροπες λωρίδες κυκλοφορίας (min 3.25 m) εκατέρωθεν της κεντρικής νησίδας. Η ΔΕΥΑΛ θα εξυπηρετείται από την οδό Τυχερού.

2η Φάση

Η οδός Λαγού θα εξακολουθεί να λειτουργεί ως κλειστός δίιχνος δρόμος διπλής κυκλοφορίας εκατέρωθεν του εσωτερικού κόμβου, στην εξωτερική λωρίδα του δακτυλίου (min 3.25 m), αλλά όχι με τη λογική της κυκλικής πορείας.

Η ΔΕΥΑΛ θα εξακολουθήσει να εξυπηρετείται από την οδό Τυχερού, μέχρι να τακτοποιηθεί η οδός Τσοκάλου, όποτε θα εξυπηρετείται από εκεί.

  1. Κατά την διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, που θατοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου, υπό την επίβλεψη της ΔιεύθυνσηςΤεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
  2. Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την υλοποίηση των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (π.χ. τοποθέτηση και εφαρμογή κατάλληλης οριζόντιας & κατακόρυφης σήμανσης, χρήση κατάλληλων υλικών και η εφαρμογή τους, κλπ) να είναι σύμφωνες με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με τις προδιαγραφές του ΟΜΟΕ-ΣΕΕΟ και τις ισχύουσες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
  3. Να εξασφαλιστεί η συντήρηση (τακτική & έκτακτη) της σήμανσης ώστε να διασφαλιστεί ότι θα παραμένει σε καλή κατάσταση καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια εφαρμογής των ρυθμίσεων, όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία. Προς τούτο, αλλά και για να διασφαλιστεί αποδεκτό επίπεδο λειτουργίας, να γίνεται συστηματική επιτήρηση τόσο της σήμανσης όσο και της ασφάλειας, με κατάλληλη οργάνωση και προγραμματισμό των εκάστοτε αναγκαίων ενεργειών από τον ανάδοχο του έργου και έλεγχο από την επιβλέπουσα υπηρεσία, που θα αποδεικνύεται με τη χρήση του προβλεπόμενου ημερολογίου.
  4. Η Μόνιμη υφιστάμενη σήμανση η οποία έρχεται σε σύγκρουση με αυτήν που θα τοποθετηθεί από τον ανάδοχο, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα πρέπει να καλυφθεί, ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση των χρηστών του οδικού δικτύου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (ημέρα-νύχτα).
  5. Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος εργοταξιακός φωτισμός στην περιοχή των έργων και ειδικότερα τη νύχτα.
  6. Μετά το πέρας των εργασιών (ολοκλήρωση του έργου) οι εργοταξιακές πινακίδες και άλλα μέσα εργοταξιακής σήμανσης (π.χ. η διαγράμμιση, τα μάτια της γάτας, κλπ) δεν επιτρέπεται να παραμένουν στην περιοχή. Η αφαίρεση της εργοταξιακής σήμανσης και ασφάλειας θα πρέπει να εκτελεστεί σε ώρες μειωμένου κυκλοφοριακού φόρτου και με επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επαναφέροντας ακέραια την πρότερη σήμανση του οδικού δικτύου της περιοχής, τόσο για τα οχήματα όσο και για τους
  7. Με μέριμνα της ανάδοχου εταιρείας και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, να υπάρχει συντονισμός με τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως οργανισμούς επείγουσας ανάγκης (πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, κ.λ.π.) προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες που θα δημιουργηθούν. Περαιτέρω, θα πρέπει να προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση τωνχρηστών για τις πραγματοποιηθείσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετο προσφορότερο τρόπο από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο καθώς και ναπαρέχεται συνεχής πληροφόρηση για τις επικρατούσες συνθήκεςκυκλοφορίας, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις ομαλούς καιασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας.
  8. Ο ανάδοχος του έργου, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλία, υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί την οδική σήμανση, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, αντανακλαστικά προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη τους η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή των εκτελούμενων έργων.
  9. Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης (ΔΙΠΑΔ/οικ. 502/9-7-2003 Υπουργική Απόφαση [Β/946/2003], οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4313/2014 (Α-261).
  10. Το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, στο οποίο κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείται για την επίδοση – δημοσίευσή της, ανακοίνωση στον αιτούντα των υποχρεώσεών του που απορρέουν από τον Κ.Ο.Κ. και τις λοιπές κατά περίπτωση συναφείς διατάξεις την επίβλεψη για την υλοποίησή τους και τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς του.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες