ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στο έλεος των πλημμυρών οι μεσοδυτικές πολιτείες – Tουλάχιστον δύο νεκροί

Οι μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ βρέθηκαν σήμερα στο έλεος ιστορικών πλημμυρών, όπου χιλιάδες κατοικίες καταστράφηκαν, ενώ ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 2 νεκρούς.

Η άνοδος της στάθμης των υδάτων έπληξε μεγάλο μέρος της πολιτείας της Νεμπράσκα, όπως και τις πολιτείες της Αϊόβα και του Ουινσκόνσιν. Όλες αυτές οι περιοχές είχαν κηρυχθεί, από την προηγούμενη εβδομάδα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Αναμένεται σημαντική άνοδος της στάθμης των υδάτων, ήτοι ιστορικού μεγέθους, σε τμήματα του Μιζούρι και του Μισισίπι, εξαιτίας της ταχείας τήξης των όγκων χιονιού τις τελευταίες ημέρες» εξηγούν οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι.

Ένας 50χρονος κάτοικος της Νεμπράσκα σκοτώθηκε την Πέμπτη. Σύμφωνα με την οικογένειά του, έχασε τη ζωή του ενώ οδηγούσε το τρακτέρ του διερχόμενος από μια γέφυρα που κατέρρευσε κι ενώ πήγαινε για να βοηθήσει οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί.

Άλλος ένας κάτοικος της Νεμπράσκα, ηλικίας 55 ετών, έχασε τη ζωή του από τις πλημμύρες. Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας του Φρίμοντ, στην Αϊόβα, αιφνιδιάστηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις