ΛΑΡΙΣΑ

Εκδηλώσεις στη Λάρισα από τον Σύλλογο Σαμαριναίων «Η Αγία Παρασκευή»

Στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΑΝΤΩΝΙΑ» που διοργανώνει ο Σύλλογος Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, φιλοξενεί ένα χορευτικό συγκρότημα  από το Αβιάνο της Ιταλίας που θα διαμένει στη Λάρισα στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» από 19/4 έως 24/4.

Οι εκδηλώσεις  που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής: την Παρασκευή 19 Απριλίου στην Δημοτική Πινακοθήκη επετειακή εκδήλωση μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων, από ένα τραγικό δυστύχημα που συνέβη στις 24 Μαΐου του 1979, στην περιοχή της Λάρισας, με θύματα μέλη – χορευτές του Ιταλικού χορευτικού συλλόγου “Federico Angelica”. Η ανταπόκριση των Σαμαριναίων και ειδικότερα του τότε Προέδρου του Συνδέσμου μας κου Νίκου Κοντογιάννη ήταν συγκινητική.  Συγχωριανοί μας συμμετείχαν σε αιμοδοσία, προσέφεραν ρούχα και τρόφιμα, και συμπαραστάθηκαν στους τραυματίες.

Το Σάββατο 20 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας θα πραγματοποιηθεί το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη μνήμη του «Αστερίου Καντώνια» και την Μ. Δευτέρα 21 Απριλίου εθελοντική αιμοδοσία στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες