Συνταγές

Κλαφουτί με μήλα

Υλικά για 4 άτομα

  • βούτυρο όσο θέλετε
  • 5 μήλα καθαρισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
  • 1 κούπα θρυμματισμένα καρύδια
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Στο πάτο ενός πυρέξ ρίχνετε τα καθαρισμένα μήλα.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τρία αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα, αλάτι, τα καρύδια, τη βανίλια τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστος χυλός.
  3. Ρίχνουμε τον χυλό πάνω απ’ τα φρούτα και ανακινούμε λίγο.
  4. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
  5. Αφού ψηθεί βγάζουμε απ’ τον φούρνο και αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να ηρεμήσει, θα δείτε ότι η ζύμη θα πέσει τότε είναι έτοιμο να την κόψετε.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης...
Close

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο