ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας από Τσαριτσάνη: Να βάλουμε τέλος στις προσπάθειες εθνομηδενισμού

Στην Τσαριτσάνη βρέθηκε για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας αλλά και τις εκδηλώσεις μνήμης του Διδασκάλου του Γένους Κωνσταντίνου Οικονόμου του “εξ Οικονόμων”, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ μετά το πέρας των εκδηλώσεων μνήμης για τον μεγάλο Διδάσκαλο, δήλωσε:
«Σήμερα τιμούμε έναν δεινό ιεροκήρυκα, σοφό κληρικό και ρήτορα που “ταξίδεψε” την Ορθοδοξία και την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη. Τιμούμε έναν άνθρωπο, που στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης επέδειξε απαράμιλλο θάρρος, παρρησία και φιλομάθεια. Η Ελλάδα και οι Έλληνες χρωστούμε πολλά στον Κωνσταντίνο Οικονόμου του “εξ Οικονόμων”, ο οποίος, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για την πατρίδα και την ελευθερία, σήκωσε την Ελλάδα μας ψηλά», ενώ αναφορικά με την θρησκευτική εορτή, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, επεσήμανε:
«Η σημερινή εορτή της Ορθοδοξίας δείχνει τον δρόμο προς την ενότητα του λαού μας, την αντίσταση και την αποκατάσταση.


Είναι στο χέρι μας να κάνουμε την επανάσταση του Ορθού Λόγου και να απαλλαγούμε από όλες εκείνες τις δυνάμεις, που επιδιώκουν την αποδόμηση του Έθνους μας, μέσα από την απαξίωση της παράδοσης, του πολιτισμού και των αξιών μας. Είναι καιρός να βάλουμε τέλος στις προσπάθειες εθνομηδενισμού και να αντισταθούμε στην οπισθοδρόμηση και τη μισαλλοδοξία, που βλέπουμε να λαμβάνουν χώρα μέσα από έναν εντεινόμενο κρατικό ολοκληρωτισμό με αριστερό προσωπείο».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις