ΛΑΡΙΣΑ

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Λαρίσης ο Ιερώνυμος

Μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε η ανάμνηση του μεγάλου θαύματος του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, στο νεόδμητο υπόγειο Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στη Νέα Πολιτεία Λαρίσης, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιερώνυμος, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019.
Πολλοί ήταν οι πιστοί που με ιδιαίτερη ευλάβεια συμμετείχαν στην ευχαριστιακή αυτή σύναξη και κοινώνησαν των αχράντων Μυστηρίων. Τόσο στον Όρθρο, όσο και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, έψαλε θαυμάσια, πολυμελής χορός των Ιεροψαλτών της ενορίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιερώνυμος, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ανάμνηση του δια κολύβων μεγάλου θαύματος του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου,του Τήρωνος και με αφορμή αυτό το θαύμα, έκανε λόγο για την ζωντανή και βιωματική πίστη που πρέπει να διέπει τους ορθόδοξους χριστιανούς, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πώς πρέπει όλοι οι χριστιανοί, όχι να διαβάζουμε, αλλά να μελετούμε την Αγία Γραφή προσεκτικά και να λαμβάνουμε μεγάλη ωφέλεια εξ ‘ αυτής.

Στο τέλος της ιεράς πανηγύρεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, προχείρισε Οικονόμο τον εφημέριο της ενορίας, Αιδεσιμολογιώτατο π.Κωνσταντίνο Φρέτσιο, προς τον οποίο, δίδοντας του το οφφίκιο του ιερού επιγονατίου, απηύθυνε ευχαριστίες για την έως τώρα ιερατική του διακονία, ενώ παράλληλα ευχήθηκε καλή συνέχεια στην ιερατεία του και στο πνευματικό του έργο.

Και κατακλείοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος, επαινώντας το ζήλο των πιστών της ενορίας, τους παρεκάλεσε να μην αποκάμουν αλλά όλοι μαζί να ενεργήσουν και να αγωνισθούν, ώστε με τη χάρη του Θεού και τις πρεσβείες των Αγίων Θεοδώρων να ανέλθουν και στον επάνω Ιερό Ναό και να ζήσουν όλοι μαζί και την χαρά του εγκαινιασμού του.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες