ΛΑΡΙΣΑ

Στο πλευρό της ιατρού Σοφίας Σωτηράκου η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Λάρισας

Το Δ. Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων και Κ. Υ. Λάρισας, στη συνεδρίαση της 12/03/2019, αποφάσισε ομόφωνα να ενώσει τη φωνή του μ’ αυτή του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ και να συμπαραταχθεί αγωνιστικά στην πολλαπλά διωκόμενη συνάδελφο, πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ του Π.Γ.Ν. Λάρισας Σοφία Σωτηράκου, υιοθετώντας την από 07/03/2019 απόφασή του.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, “σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεών της, η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την πλήρη και αμέριστη συμπαράστασή της στην συνάδελφο Σοφία Σωτηράκου, Παιδίατρο, Διευθύντρια ΕΣΥ.
Θεωρούμε αδιανόητο μια γιατρός να δικάζεται ως κατηγορούμενη μόνο και μόνο επειδή συμμετείχε ως εκλεγμένη εκπρόσωπος των γιατρών σε συνεδριάσεις του συμβουλίου διοίκησης του νοσοκομείου της (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας).

Θεωρούμε επίσης αδιανόητο οι υπουργοί Υγείας να βομβαρδίζουν το νοσοκομείο με υπηρεσιακά έγγραφα που ζητούν ούτε λίγο ούτε πολύ να «τεθεί σε αργία» επειδή δικάζεται, ενώ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την αβασιμότητα και την αστειότητα των κατηγοριών.

Θεωρούμε πως τα παραπάνω αποτελούν ξεκάθαρα ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των νοσοκομειακών γιατρών.

Απαιτούμε την πλήρη απαλλαγή της από κάθε κατηγορία. Απαιτούμε επίσης την παύση κάθε πειθαρχικής δίωξης εναντίον της.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις