ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καραλαριώτου: Προεκλογικές προσλήψεις «ημέτερων» από Καλογιάννη στη ΔΕΥΑΛ

Χωρίς προκήρυξη η μονιμοποίηση νομικού συμβούλου στη Δημοτική Επιχείρηση, δύο μήνες πριν τις εκλογές

«“Το κράτος είμαι εγώ” -με αυτή τη “λουδοβίκεια” αντίληψη διοικούν ο κ.Καλογιάννης και η ομάδα του τον Δήμο Λαρισαίων, αντιγράφοντας μέχρι κεραίας το δόγμα ΣΥΡΙΖΑ περί βολέματος “ημέτερων”, δύο μήνες πριν τις εκλογές. Το πιο πρόσφατο κρούσμα της αλαζονείας της δημοτικής αρχής είναι η μονιμοποίηση συγκεκριμένου ατόμου στη θέση του νομικού συμβούλου στη ΔΕΥΑΛ, στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης, με πλήρη αδιαφάνεια και χωρίς προκήρυξη», σημειώνει η υποψήφια δήμαρχος, κ. Ρένα Καραλαριώτου.

«Δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να αμφισβητούμε τα προσόντα και τις ικανότητες της δικηγόρου που επιλέχθηκε για να ασκήσει τα καθήκοντα νομικού συμβούλου στη ΔΕΥΑΛ.

Σημειώνουμε ότι η μονιμοποίηση γίνεται δύο μήνες πριν από τις εκλογές, χωρίς καμία δημοσιότητα.

Σημειώνουμε ότι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ, ο δικηγόρος Βασίλης Αρχοντής, εκ νέου υποψήφιος με τον κ.Καλογιάννη, δήλωσε γραπτώς την αντίθεσή του και καταψήφισε την πρόταση Καλογιάννη.

Αντί να δοθεί η δυνατότητα στους δικηγόρους της Λάρισας να θέσουν υποψηφιότητες για την πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης, ακολουθήθηκαν διαδικασίες που σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με τους κανόνες χρηστής διοίκησης και διαφάνειας.

Η πρόσληψη και επιλογή δικηγόρων ως νομικών συμβούλων από τα ΝΠΔΔ ή τους φορείς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, των ΟΤΑ όλων των βαθμίδων και των νομικών τους προσώπων, θα πρέπει να γίνεται αφού προηγηθεί η επαρκής δημοσιότητα της προς πλήρωση θέσης και με επιλογή των υποψηφίων από επιτροπή και όχι μονομερώς με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του εκάστοτε φορέα της διοίκησης.

Ο Δήμος Λαρισαίων χρειάζεται μία υπεύθυνη δημοτική αρχή, που να λειτουργεί με όρους ισονομίας και να το αποδεικνύει στην πράξη. Μπορούμε, όλοι μαζί, να βάλουμε τέλος στα κλειστά «κλαμπ» και κλειστά γραφεία. Μπορούμε, όλοι μαζί, να πάμε τη Λάρισα Μπροστά», καταλήγει η κ. Καραλαριώτου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες