ΛΑΡΙΣΑ

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος στο Ίδρυμα του μακαριστού π. Σεραφείμ Δημόπουλου

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος προκειμένου να γνωρίσει από κοντά το έργο του Συλλόγου και να τελέσει την Ακολουθία της Α’ στάσης των Χαιρετισμών στη Υπεραγία Θεοτόκο.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και τον ξενάγησε στους χώρους (Κοινωνικό ξενώνα και Παιδικό Σταθμό) του Ιδρύματος του μακαριστού αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Δημόπουλου.

Στη συνέχεια και μέσα σε κλίμα κατάνυξης ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία των Χαιρετισμών και απηύθυνε λόγον οικοδομής προς τα μέλη και τους πιστούς, που σημειωτέον είχαν κατακλύσει τους χώρους του Ιδρύματος.

Παρ’ ότι ο ίδιος δεν ευτύχησε να γνωρίσει προσωπικά τον π. Σεραφείμ, πληροφορήθηκε για τη ζωή και το έργο του στο σύντομο διάστημα που βρίσκεται στη Λάρισα από τους πιστούς των χωριών που επισκέπτεται και οι οποίοι του μίλησαν για την πλούσια ευλογία που δέχθηκαν από εκείνον στη ζωή τους.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, ότι ο π. Σεραφείμ «έστρωσε το χαλί» και τα μέλη του Συλλόγου καλούνται να ακολουθήσουν το παράδειγμά του καλλιεργώντας με ταπείνωση το πνεύμα του και το παράδειγμά του. Ακολούθως ο πρόεδρος του Συλλόγου, αφού εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία της επισκέψεώς του στο Σύλλογο, τον παρακάλεσε να προσεύχεται για την διατήρηση της ενότητας και του πνεύματος του μακαριστού π. Σεραφείμ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις