ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Με βαθμό – «χρυσάφι» επιστρέφει από τα Γιάννενα η ΑΕΛ

Βαθμό – «χρυσάφι» πήρε η ΑΕΛ στους «Ζωσιμάδες», μένοντας στην απόλυτη ισορροπία κόντρα στον ΠΑΣ (0 – 0) και διατηρώντας τη διαφορά του από τον Άγιαξ της Ηπείρου.

Οι “βυσσινί” αγωνίστηκαν για περισσότερα από δεκαέξι λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αυστηρής αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μάρκο Νούνιτς, παρόλα αυτά ο Κρίστινσον όποτε χρειάστηκε κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Η ΑΕΛ δεν μπήκε καλά στην αναμέτρηση έχοντας δώσει αρκετό χώρο στον ΠΑΣ Γιάννινα και παραλίγο να το πληρώσει με το “καλημέρα” της αναμέτρησης. Πρωταγωνιστής ήταν ο Πάντελιτς που με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 12′ σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κρίστινσον, φάση η οποία και ήταν η πρώτη μεγάλη στιγμή της αναμέτρησης.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 16′ οι παίκτες του ΠΑΣ “τρυπήσαν” την άμυνα της ΑΕΛ με ωραίο ένα – δύο, με τον Αλέξανδρο Νικολιά να βλέπει τον διεθνή Ισλανδό κίπερ της ΑΕΛ να τον κερδίζει από κοντά, κρατώντας την εστία του ανέπαφη για το πρώτο μέρος, μιας και ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα της ΑΕΛ, επιχειρώντας διαρκώς γεμίσματα – “βούτηρο” στο ψωμί του Κρίστινσον.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και την είσοδο του Εβγκένι Σικάβκα στον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΛ δημιούργησε τη μεγαλύτερη της ευκαιρία έως εκείνη τη στιγμή στην αναμέτρηση. Ο Λευκορώσος επιθετικός της ΑΕΛ κράτησε τη μπάλα όσο χρειαζόταν και τη κατάλληλη στιγμή έπαιξε κάθετα στον κενό χώρο στον Γιακιμόφσκι, ο οποίος μπήκε στη περιοχή του ΠΑΣ με τον Νεόφυτο Μιχαήλ να αποκρούει σωτήρια, κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

Στο 70′ ο ΠΑΣ μετά από λάθος συνεννοήση των αμυντικώς της ΑΕΛ με τον Κρίστινσον έφτασε κοντά στο γκολ με τον Αποστολόπουλο. Ο Μπουκουβάλας από αριστερά έφερε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι της ΑΕΛ, με τον Αποστολόπουλο να πιάνει ένα “σκαστό” σουτ και τη μπάλα να περνά λίγο, άουτ.

Στο 74′ ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες της αναμέτρησης, αποβάλλοντας με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μάρκο Νούνιτς. Μια αρκετά αυστηρή απόφαση.

Από εκεί και έπειτα ο ΠΑΣ τα έπαιξε όλα για όλα, χάνοντας σημαντικές στιγμές για να πετύχει το πολυπόθητο τέρμα της νίκης. Αθανασιάδης και Παμλίδης έχασαν από δύο σημαντικές στιγμές, με τον Κρίστινσον όποτε χρειάστηκε να δηλώνει παρών.

Από εκεί και έπειτα δεν άλλαξε κάτι, με την ΑΕΛ να φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι, όσον αφορά τη “μάχη” της παραμονής.

Διαιτητική Τριπλέτα: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), Κωσταράς (Αιτ/νίας), Δημητριάδης (Μακεδόνιας).

Οι Συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ Ν., Μπουκουβάλας, Σκόνδρας (77′ Παμλίδης), Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Κάστρο (81′ Γιάκος), Κάργας, Νικολιάς, Λέο (62′ Μάνος), Πάντελιτς, Αθανασιάδης.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μόρας, Μπράλιτς, Γκοΐκοβιτς (89′ Γκόλιας), Μπέρτος, Ζίφκοβιτς, Γιακιμόφσκι, Σετσέροβιτς (80′ Ζίζιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Λεοζίνιο (46′ Σικάβκα), Νούνιτς.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες