ΛΑΡΙΣΑ

Συλλογή φαρμάκων για την ενίσχυση του κοινωνικού φαρμακείου του δήμου Λαρισαίων

Το Κοινωνικό Φαρμακείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων καλεί τους συμπολίτες να ενισχύσουν την λειτουργία του, προσφέροντας φάρμακα για την ανακούφιση απόρων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Να σημειωθεί εδώ ότι η Δομή  που συστεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου μαζί με το Κοινωνικό Οδοντιατρείο, Δημοτικό Πολυϊατρείο και Γ’ ΚΑΠΗ έκλεισε ένα χρόνο  λειτουργίας. Σε αυτό το διάστημα οι ωφελούμενοι – δικαιούχοι  έχουν ξεπεράσει τα 200 άτομα,ενώ ο αριθμός αυτός καθημερινά αυξάνεται.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο,  ανήκει στο έργο  «ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ – Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαρισαίων», χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020. Παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά  προϊόντα τα οποία εξασφαλίζει μέσω συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες, τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους,   φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια ή στερούνται από ασφαλιστική κάλυψη, με βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων.

Τα φάρμακα που χρειάζονται για το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι αυτά που λαμβάνονται κυρίως  για χρόνιες παθήσεις όπως:

  • αρτηριακή υπέρταση
  • σακχαρώδης διαβήτης
  • δυσλιπιδαιμία (υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια)
  • οστεοπόρωση
  • βρογχικό άσθμα
  • γαστροισοφαγική παλινδρόμηση
  • ρευματολογικά προβλήματα
  • βιταμίνες, παυσίπονα, κρέμες δερματολογικές και φάρμακα γενικής χρήσης.

Λόγω εποχικής γρίπης  υπάρχει μεγάλη ανάγκη και σε αντιβιοτικά, αντιβηχικά, αποσυμφορητικά, αντιπυρετικά – αναλγητικά, οφθαλμικές και ρινικές σταγόνες        ( τόσο παιδικά όσο κι ενηλίκων)

Επίσης υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε αναλώσιμα ( ταινίες μέτρησης σακχάρου, σκαρφιστήρες,  χανζαπλαστ, βαμβάκι κλπ)

Οι ενδιαφερόμενοι για χορήγηση φαρμάκων μπορούν να απευθύνονται στην κοινωνική λειτουργό του Κοινωνικού Φαρμακείου, Κυρίτση Εύη και στη φαρμακοποιό Τσιάνα Ελένη , στο τηλέφωνο 2410626123. Το Κοινωνικό Φαρμακείο εδρεύει στην Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου, ώρες λειτουργίας 8:00 – 16:00.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες