ΛΑΡΙΣΑ

Ψήφισαν νόμο για τη διακίνηση του βαμβακιού αλλά δεν τον εφαρμόζουν εδώ και τρία χρόνια, καταγγέλλουν οι αγρότες

Προ των ευθυνών του θέτουν οι Λαρισαίοι αγρότες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το καθεστώς διακίνησης και πώλησης βαμβακιού, αποκαλύπτοντας το πρωί της Παρασκευής την ύπαρξη νόμου που υφίσταται από το 2016, αλλά δεν εφαρμόζεται ακόμη!

Όπως χαρακτηριστικά κατήγγειλε το μέλος της συντονιστικής του μπλόκου, αγρότης από τη Γαλήνη κ. Αλέκος Λαχανάς, «υπάρχει νόμος από τον Οκτώβριο του 2016 υπογεγραμμένος από τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος καθορίζει με σαφήνεια πως πρέπει να γίνεται η διακίνηση, εμπορία και πληρωμή του βαμβακιού για τους παραγωγούς. Βάσει του συγκεκριμένου νόμου καθορίζεται απόλυτα η όλη διαδικασία η οποία αποκλείει την πρακτική των ανοιχτών τιμών. Με πολιτική ευθύνη του υπουργείου δεν εφαρμόζεται αυτός ο νόμος. Ο κ. Αραχωβίτης μάλιστα δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη των ανοιχτών τιμών, ενώ ο κ. Κόκκαλης είπε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί από το 2019, ενώ έχει ψηφιστεί εδώ και τρία χρόνια».

Από την πλευρά του ο αγρότης από τα Φάρσαλα κ. Γιώργος Νικολόπουλος κατήγγειλε τη διοίκηση του ΕΛΓΑ λέγοντας πως «δεν περιλαμβάνει στον κανονισμός ασφάλισης ως ζημιογόνο αίτιο την πλημμύρα, με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές σε τοματοκαλλιέργειες από το καλοκαίρι στην περιοχή των Φαρσάλων».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, αναφέρθηκε στον αγωνιστικό εορτασμό του Κιλελέρ, ο οποίος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του μνημείου του Θεσσαλού Αγρότη. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των μπλόκων, τα μηνύματά του είναι επίκαιρα και διδακτικά, πως κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και ότι με την οργάνωση και των δυνάμωμα των αγροτικών συλλόγων μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης».

newsroom onlarissa.gr / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες