ΛΑΡΙΣΑ

Το πρόγραμμα “Together to Become Peace Ambassodors” στη Λάρισα

Το πρόγραμμα “Together to Become Peace Ambassodors” θα υλοποιηθεί στην πόλη της Λάρισας στις 12-14 Aπριλίου και 11-12 Μαίου 2019.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην εκπαίδευση νέων ατόμων πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις δημοκρατικές αξίες και την καταπολέμηση της ξενοφοβίας μέσω της χρήσης της μη τυπικής μάθησης και εργαλείων του Συμβουλίου της Ευρώπης και στοχεύει στην ενίσχυση της συζήτησης και της ανταλλαγής ιδεών,  εμπειριών, προβληματισμών, εμποδίων των νέων απέναντι στις προκλήσεις της καθημερινότητας του τοπικού ιστού και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και ιδεών για την εφαρμογή δράσεων για την άμβλυνση και καταπολέμηση των φαινομένων.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να δημιουργήσει μια ενεργή κοινότητα Πρεσβευτών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου θα συμμετέχει και θα διοργανώνει σε τοπικό, περιφερειακό δραστηριότητες με γνώμονα την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων έναντι στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  δημοκρατία, η ισότητα, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, η ειρήνη, η ελευθερία, η δικαιοσύνη. Στα πλαίσια του προγράμματος θα υλοποιηθούν δραστηριότητεςfollow up και θα υποστηριχθούν προτεινόμενες καινοτόμες δραστηριότητες των συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Νεολαίας και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις