ΛΑΡΙΣΑ

Δωρεάν Εργαστήρι Animation με θέμα «Animation και Τοπική Ιστορία» στη Λάρισα

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ και Επίκουρο Καθηγητή 3D Animation – Gaming, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κ. Σπύρο Σιάκα, διοργανώνει εξάωρο εργαστήριο Animation, Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παραρτήματος ΕΑΠ Λάρισας.

Ηρώων Πολυτεχνείου 211 Λάρισα, 3ος όροφος.

Ο ανώτερος αριθμός που μπορεί να φιλοξενήσει το εργαστήριο είναι μέχρι και 40 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά στο sakkas@eap.gr

Περιγραφή

Εργαστήριο 6 ωρών δημιουργίας οπτικοακουστικού έργου ψηφιακής αφήγησης με την τεχνική του animation επάνω σε ένα θέμα τοπικής ιστορίας.

Οι συμμετέχοντες θα συλλέξουν πρωτογενείς και δευτερογενείς πηγές επάνω σε ένα θέμα τοπικής ιστορίας που θα επιλέξουν και θα δημιουργήσουν ένα σενάριο στο οποίο θα σχεδιάσουν τρόπους παρουσίασης αυτών αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνικής του animation. Πιο συγκεκριμένα θα χρησιμοποιήσουν τεχνικές αναπαράστασης και κινούμενων γραφικών που έχουν αναπτυχθεί και αξιοποιούνται στο πεδίο του stop motion animation.

Στο τέλος του εργαστηρίου θα έχει δημιουργηθεί πρωτότυπο υλικό κινούμενης εικόνας στην ανάδειξη ενός θέματος τοπικής ιστορίας. Το υλικό αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο σε γραμμικές όσο και σε μη γραμμικές μορφές ψηφιακής αφήγησης. Πιο συγκεκριμένα μπορεί να αξιοποιηθεί

σε παρουσιάσεις τύπου power point, σε ψηφιακά βίντεο μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, σε gaming εφαρμογές κ.ο.κ. Οι τρόποι αξιοποίησης του πρωτογενούς υλικού που θα προκύψει από αυτό το εργαστήριο μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο μίας επόμενης συνάντησης (ημερίδα ή διημερίδα) με παράλληλη έκθεση των εργασιών που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα αυτού του εργαστηρίου.

Χρονοδιάγραμμα

ΧΡΟΝΙΚΗ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πρώτο Τρίωρο Γνωριμία με την τεχνική του animation και την αξιοποίησή του σε αφηγήματα τοπικής ιστορίας. •       Προβολές ταινιών animation.

•       Θεωρητική εισήγηση επάνω στην αξιοποίηση του animation σε αφηγήματα τοπικής ιστορίας.

•       Συζήτηση

Προαιρετική εργασία στο σπίτι μεταξύ των δύο εργαστηρίων Επιλογή θέματος και συλλογή πηγών. •       Επιλογή και εκτύπωση κειμένων και εικόνων.

•       Ηχογράφηση αφηγήματος ή μαρτυρίας επάνω σε ένα θέμα.

Δεύτερο Τρίωρο Μελέτη περίπτωσης: Αξιοποίηση τεχνικών stop motion animation κινούμενης τυπογραφίας και γραφικών σε ένα αφήγημα τοπικής ιστορίας. •       Δημιουργία και καταγραφή κειμένου αφήγησης.

•       Εικονογραφημένο Σενάριο απόδοσης του κειμένου με τεχνικές animation.

•       Δημιουργία κινούμενης εικόνας.

Προαιρετική εργασία μετά την λήξη του εργαστηρίου Εφαρμογή της προτεινόμενης μεθοδολογίας στην εργασία ή σε προσωπική δημιουργία •       Δημιουργία εικονογραφημένων σεναρίων και ψηφιακών αφηγήσεων.

•       Συλλογή από το ΕΑΠ και οργάνωσή τους ως εκθεσιακό υλικό

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες