ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κόντρα Καλογιάννη-Καραλαριωτου με το «φάντασμα του Μητσοτάκη» να πλανάται στην αίθουσα του Δ.Σ.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρισας να υποβληθεί, τελικά, έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία δικαιώνονται πρωτοδίκως 82 εργαζόμενοι στην αίτησή τους να τους καταβληθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός, ήταν η αφορμή για μια οξύτατη, πολιτική, κόντρα ανάμεσα στον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και στην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Πιο αναλυτικά, ο δήμαρχος Λαρισαίων στην εισήγηση του πρότεινε στο σώμα να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου, με το αιτιολογικό της αναμονής της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας, η ολομέλεια του οποίου αναμένεται να αποφανθεί αν είναι νόμιμες ή παράνομες οι περικοπές στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

«Η δικαίωση των 82 εργαζομένων από το δικαστήριο κοστίζει στο δήμο Λαρισαίων, μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές κοντά στα 200.000 ευρώ. Αν εκδικαστούν υπέρ των εργαζομένων και οι υπόλοιπες προσφυγές που έχουν ήδη γίνει, το ποσό αγγίζει τα 2.000.000 ευρώ. Αν, δε, κάνουν προσφυγή όλοι οι εργαζόμενοι, τότε το ποσό θα φτάσει στο ύψος των 4.000.000 ευρώ και όπως αντιλαμβάνεστε κάτι τέτοιο δημιουργεί τεράστιο οικονομικό ζήτημα στο δήμο», υποστήριξε ο κ. Καλογιάννης, ο οποίος όμως δήλωσε πως αφήνει όλους τους συμβούλους της δημοτικής του ομάδας να ψηφίσουν κατά συνείδηση. «Η υπόθεση είναι ιδιαιτέρως περίπλοκη και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», σημείωσε ο κ. Καλογιάννης.

«Κάθε περίπτωση και κάθε υπόθεση θα πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά», υποστήριξε η κ. Καραλαριώτου, κατηγορώντας τον δήμαρχο Λαρισαίων πως επιχειρεί να «εκφοβίσει το σώμα» και ζήτησε να μην ασκηθεί έφεση κατά της δικαστικής απόφασης και να καταβληθούν τα χρήματα στους εργαζομένους.

Στο σημείο εκείνο ο δήμαρχος Λαρισαίων εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κας Καραλαριώτου την οποία κατηγόρησε πως «επιχειρεί να χαϊδέψει τα αυτιά των εργαζομένων και πως πολιτεύεται με πολιτικάντικα χαρακτηριστικά». «Ζητήσατε και λάβατε το χρίσμα από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, από τον άνθρωπο που θα με έστελνε φυλακή, καθώς ήταν εκείνος που ζητούσε τις απολύσεις υπαλλήλων με τις οποίες διαφωνήσαμε», σημείωσε ο κ. Καλογιάννης.

 

«Είστε εκλεγμένος με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και με την ίδια σημαία κατεβαίνετε και πάλι υποψήφιος. Λαϊκισμός είναι όταν είστε στην αντιπολίτευση και καταφέρεστε εναντίον των απευθείας αναθέσεων, να τις χρησιμοποιείται όταν είστε στην εξουσία, όταν μιλάτε κατά των ιδιωτικοποιήσεων και τις προτείνετε όταν είστε στην εξουσία, όταν είστε λάβροι κατά των συμβάσεων εργασίας τις οποίες υποστηρίζετε όταν κυβερνάται», ανταπάντησε η κα Καραλαριώτου. «Επιχειρείται να εμφανίζεστε δήθεν φιλεργατικοί και τώρα που μπορούμε να λάβουμε μια απόφαση ως πολιτικό όργανο υπέρ των εργαζομένων δεν συναινείτε», συμπλήρωσε η ίδια, για να καταλήξει λέγοντας πως «υπερασπιστήκατε τους εργαζομένους επειδή σας στηρίξαμε όλοι εμείς με την ψήφο μας εντός του δημοτικού συμβουλίου.

Εναντίον της άσκησης έφεσης τάχθηκαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ασκώντας δριμύτατη κριτική στον δήμαρχο Λαρισαίων, πλην της παράταξης του κ. Νασιώκα, οι εκπρόσωποι της οποίας απείχαν.

Τελικά στην ψηφοφορία που διεξήχθη 24 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της άσκησης έφεσης και οχτώ κατά. Στους παρόντες της αντιπολίτευσης που καταψήφισαν την πρόταση του δημάρχου τάχθηκαν και οι κυρίες Βαγενά και Αράπουκλε.

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες