ΛΑΡΙΣΑ

Διδακτική επίσκεψη μαθητών του Γυμνασίου Κοιλάδας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτές Θύρες» που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μαθητές του Γυμνασίου-Λ.Τ. Κοιλάδας επισκέφθηκαν το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η άμεση επαφή των μαθητών με το συγκεκριμένο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και με τις σπουδές στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τους τομείς, τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του τμήματος, για τις επαγγελματικές προοπτικές  που υπάρχουν καθώς και για τα ερευνητικά προγράμματα και τις συνεργασίες του τμήματος με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Επίσης, οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον Δρ. Μάριο Σπηλιωτόπουλο για το Δίκτυο Μετεωρολογικών Σταθμών του Πανεπιστημίου, για τη χρησιμότητά τους και την αξιοποίηση των πληροφοριών που δίνουν. Τέλος, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του τμήματος και είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά έναν μετεωρολογικό σταθμό και να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας του.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες του σχολείου Δομανόγλου Κυριακή, Κοθρά Αικατερίνη και Καραϊσκου Βασιλική.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες