Life & Style

Διάσημες ηθοποιοί κατηγορούνται ότι πλήρωσαν για να μπουν οι κόρες τους σε καλά πανεπιστήμια

Μπλεγμένες σε ένα μεγάλο σκάνδαλο «εξαγοράς» θέσεων σε μεγάλα αμερικανικά πανεπιστήμια βρίσκονται δύο διάσημες ηθοποιοί, που κατηγορούνται ότι πλήρωσαν μεγάλα ποσά για να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα γίνοντας δεκτά στο κολλέγιο που επιθυμούσαν.

Πρόκειται για ένα σκάνδαλο που συγκλονίζει της ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες, καθώς, όπως αποκαλύπτεται, εύποροι γονείς πλήρωσαν ως και 6,5 εκατομμύρια δολάρια για να διασφαλίσουν τη θέση των τέκνων τους στα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, πλαστογραφώντας τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων ή χρηματίζοντας μέσω ενδιάμεσων οργανώσεων προπονητές κολλεγιακών αθλημάτων, ώστε να ενταχθούν τα παιδιά τους στο κολέγιο ως αθλητές, ανεξάρτητα από τα αθλητικά προσόντα τους.

Μεταξύ των γονέων που εμπλέκονται στην υπόθεση περιλαμβάνονται ηθοποιοί, διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρήσεων, ένας σχεδιαστής μόδας και ένας εκ των επικεφαλής μίας διεθνούς δικηγορικής εταιρείας, σύμφωνα με το CNN.

Όσον αφορά στις δύο ηθοποιούς, πρόκειται για τη Φελίσιτι Χάφμαν, γνωστή από τον ρόλο της στη σειρά «Νοικοκυρές σε Απόγνωση», και τη Λόρι Λάφλιν, γνωστή ως «θεία Μπέκι» στο σίριαλ «Full House».

Σύμφωνα με το FBI, η Χάφμαν κατηγορείται για συνωμοσία σε διάπραξη απάτης και συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση στο σπίτι της στο Λος Άντζελες. Η ηθοποιός κατηγορείται ότι πλήρωσε 15.000 δολάρια σε μία δήθεν φιλανθρωπική οργάνωση, με σκοπό να διευκολύνει την είσοδο της κόρης της στο κολλέγιο της επιλογής της.

Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και η Λόρι Λάφλιν μαζί με τον σύζυγό της, τον σχεδιαστή μόδας Μόσιμο Τζιανούλι, καθώς φέρονται να πλήρωσαν συνολικά 500.000 δολάρια για να περάσουν οι δύο κόρες τους στο κολλέγιο ως αθλήτριες κωπηλασίας, αν και δεν είχαν τέτοια προσόντα.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις