ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 7ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης έρχεται στη Λάρισα

Από τις 12 – 16 Μαρτίου οι φίλοι της ποίησης θα απολαύσουν το 7ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης, με εκδηλώσεις τόσο στη Λάρισα, όσο και στην Καρδίτσα.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Πάνος Σάπκας τόνισε πως η 7η διοργάνωση του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις όπως βραδιές ποίησης και επισκέψεις σε σχολεία. Ανέφερε ακόμη πως το Σάββατο, στον Μύλο 1927 και ώρα 18:30, θα διοργανωθεί η δεύτερη ποιητική βραδιά του φεστιβάλ (η πρώτη θα γίνει στη Καρδίτσα), με συναυλία αφιερωμένη στον Μιχάλη Γκανά.

O Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Απασχόλησης και Δια βίου Μάθησης Θεσσαλίας κ. Νίκος Λιούπας εξέφρασε τη στήριξη της Περιφέρειας στο φεστιβάλ και δήλωσε τη σημασία της προαγωγής των τεχνών, ενώ η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσα Βουλγαράκη δήλωσε πως είναι η πρώτη φορά που το ινστιτούτο συμμετέχει στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, εκφράζοντας την σκέψη να υπάρχουν και Γάλλοι ποιητές τις επόμενες χρονιές.

Ο ποιητής και εκδότης Θάνος Γώγος ανέφερε πως μέσω του λογοτεχνικού προγράμματος κυκλικών διαμονών «Το καταφύγιο του Οδυσσέα», θα βρεθούν στη Λάρισα ποιητές από την Σλοβενία και την Κροατία. Παρόντες ήταν τρεις από αυτούς: ο Dennis Skofic, ο Ante Jelenic και ο Matko Abramic.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες