ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: «Συνταγματική αναθεώρηση με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, χωρίς ιδεοληψίες και διχασμούς»

Στην εκδήλωση Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας & Ορθόδοξων Χριστιανικών Σωματείων

«Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, τόσο για την πρωτοβουλία οργάνωσης της σημερινής εκδήλωσης, όσο και, κυρίως, για το αγωνιστικό σας φρόνημα! Σε πονηρούς καιρούς, όπου το Έθνος δέχεται επίθεση, ενώ η αφοσίωση στην Πατρίδα και η πίστη στην Εκκλησία μας στοχοποιούνται μεθοδευμένα, εσείς υψώνετε ψηλά τη σημαία και συγκροτείτε την πρώτη γραμμή της μάχης, για να κρατήσουμε την Ελλάδα αλώβητη στη σύγχρονη εποχή.

Μέρος της επίθεσης αυτής αποτελούν και οι διατάξεις των άρθρων 3 και 21, που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-αδέσποτων προθύμων πρότεινε και ψήφισε προς αναθεώρηση. Χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ωφέλεια για τον ελληνικό λαό, βλέπουμε ότι προωθούνται οι ιδεοληψίες μιας μειοψηφίας, η οποία αποστρέφεται και αμφισβητεί την εθνική και θρησκευτική μας συνείδηση, τα θεμέλια, δηλαδή, της ταυτότητάς μας.»

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά τον χαιρετισμό του, σε εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας και Ορθοδόξων Χριστιανικών Σωματείων με θέμα τη Συνταγματική Αναθεώρηση, προσθέτοντας:

«Θέλουν να αφαιρεθεί ο Χριστός από το Σύνταγμα και η Ελλάδα να χαρακτηριστεί ως ουδετερόθρησκο κράτος. Αυτό πρότειναν και ψήφισαν με την αναθεώρηση του άρθρου 3.

Ο λόγος; Με ερμηνευτική δήλωση ισχυρίζονται πως “δεν αναγνωρίζεται επίσημη κρατική θρησκεία”, για να μην υφίστανται “δυσμενείς συνέπειες σε βάρος άλλων θρησκευμάτων και γενικότερα στην απόλαυση του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας”. Βέβαια, δεν πείθουν κανέναν, παρά μόνο το στενό ακροατήριό τους, αφού η θρησκευτική ελευθερία είναι απόλυτα κατοχυρωμένη, όπως και η ισότητα των θρησκειών, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Συντάγματος.

Επιπλέον, επιδιώκουν την αποσύνδεση του Έθνους από την οικογένεια. Πρότειναν και ψήφισαν την αφαίρεση της διάταξης, του άρθρου 21 παρ. 1, που ορίζει την “οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και της προαγωγής του Έθνους”.

Ο λόγος; Προφανής. Δεν επιθυμούν την ανάπτυξη της ελληνικής οικογένειας με επίκεντρο το Έθνος. Τέσσερα χρόνια τώρα, απαξιώνουν συστηματικά τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους, ενώ αδιαφορούν προκλητικά για την παροχή κινήτρων σε νέα ζευγάρια.

Εν ολίγοις, η Πατρίδα μας καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, με το Έθνος και τον ελληνικό λαό να στερούνται στρατηγικών ερεισμάτων για την ανάπτυξή τους στη μακροχρόνια περίοδο. Η ελληνική οικογένεια και η Ορθόδοξη Εκκλησία συνιστούν πυλώνες για το Έθνος και τη μακροημέρευση της χώρας μας».

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό σχέδιο της ΝΔ, που προτάθηκε σχετικά στην αναθεώρηση, υπογραμμίζοντας:

«Ως αυριανή κυβέρνηση έχουμε σχεδιάσει τη λήψη μέτρων και την παροχή κινήτρων για τη στήριξη όλων των ελληνικών οικογενειών, ενώ στη συνταγματική αναθεώρηση ταχθήκαμε αναφανδόν κατά της αναθεώρησης των συγκεκριμένων άρθρων, όπως και κατά της μεταβολής του καθεστώτος των κληρικών, καταθέτοντας ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο με μεταρρυθμίσεις για ένα κράτος σύγχρονο, αποτελεσματικό και δίκαιο».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ σημείωσε:

«Μεθαύριο η Βουλή θα κληθεί να επικυρώσει την πρώτη ψηφοφορία και η Κυβέρνηση-κουρελού, θα μας βρει απέναντί της. Καμία από τις τραγικές επιλογές της δεν πρόκειται να περάσει από την επόμενη Βουλή. Οι μέρες της είναι μετρημένες. Πολύ σύντομα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα έχουν μία κυβέρνηση, που θα πορεύεται με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον, χωρίς ιδεοληψίες και διχασμούς».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες