ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σοφάδες: Με μεγάλη παρέλαση αρμάτων και κάψιμο του Καρνάβαλου (video)

Η πόλη των Σοφάδων έχει συνδέσει το όνομα της με την διοργάνωση εκδηλώσεων την περίοδο της Αποκριάς, που κορυφώνονται με την μεγάλη παρέλαση αρμάτων και το κάψιμο του «Βασιλιά Καρνάβαλου».

Αυτή η παράδοση τιμήθηκε και φέτος, καθώς σήμερα, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, οι Σοφάδες αποτέλεσαν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για ολόκληρο το νομό αλλά και για εκτός αυτού επισκέπτες, που έσπευσαν να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στα δρώμενα..

Με όπλα την φαντασία, το κέφι, την πολλή δουλειά που προηγήθηκε και την εμπειρία του Δήμου, αλλά και των εθελοντών, πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική παρέλαση αρμάτων, με μεγάλη συμμετοχή καρναβαλιστών και κοινού, που με σύμμαχο τον καλό καιρό, χόρεψαν και ξεφάντωσαν σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Τα πληρώματα των 9 αρμάτων σατίρισαν την επικαιρότητα, πολιτική και μη, επιλέγοντας σχετικά θέματα, ενώ δεν έλειψαν και αυτά που αφορούσαν την παράδοση αλλά και την καθημερινότητα της περιοχής μας.

Πολύ περισσότερα ήταν τα πεζοπόρα τμήματα, απ’ όλο τον Δήμο Σοφάδων αλλά και άλλες περιοχές του νομού, ενώ υπήρξε και εκπροσώπηση από την Θράκη, με τον Σύλλογο Εβριτών Κομοτηνής.

Ήταν η κορύφωση των εκδηλώσεων αφού είχαν προηγηθεί αρκετές ακόμα τις προηγούμενες ημέρες, με παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, παιδικά πάρτι, άλλα παιχνίδια και γρίφους, ενώ την περασμένη Πέμπτη διεξήχθη με επιτυχία ένα πολύ μεγάλο πάρτι που συμμετείχε κυριολεκτικά όλη η πόλη.

Την παρέλαση παρακολούθησε από την ειδική εξέδρα και ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Αναγνωστόπουλος, η πρώην βουλευτής κ. Σκόνδρα, σύσσωμο σχεδόν το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ο κ. Σκάρλος ήταν αυτός που, στο τέλος της, άναψε την πυρά για τον «Βασιλιά Καρνάβαλο», σηματοδοτώντας και την έναρξη για την ρίψη των βεγγαλικών και ταυτόχρονα την λήξη της Αποκριάς του 2019.

karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες