ΛΑΡΙΣΑ

Πράσινο φως για το έργο της παράκαμψης Συκεώνας που αναβαθμίζει τον οδικό άξονα Λάρισας – Καρδίτσας

Το πράσινο φως για την υπογραφή σύμβασης  του σημαντικού έργου  «Κατασκευή τμήματος παράκαμψη Συκεώνας», προϋπολογισμού 33 εκ. ευρώ,  με το οποίο ολοκληρώνεται ουσιαστικά  η αναβάθμιση του οδικού Άξονα Λάρισα – Καρδίτσα, έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.  Κώστας Αγοραστός.

Το έργο  θα ξεκινήσει άμεσα,  με την εγκατάσταση του  αναδόχου και περιλαμβάνει την  κατασκευή  σύγχρονου και ασφαλούς οδικού τμήματος σε νέα χάραξη και μήκος 4,5 χλμ., με το σύνολο των συνοδών έργων, για την παράκαμψη του οικισμού Συκεώνας επί της οδού Λάρισας – Καρδίτσας, από την  περιοχή της λιμνοδεξαμενής Συκεώνας,  μέχρι την περιοχή πριν τα Βούναινα.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός «προχωράμε και ολοκληρώνουμε τον οδικό άξονα Λάρισα – Καρδίτσα, χάρη στον οποίο η Θεσσαλία  αποκτά  ακόμη  έναν υπερσύγχρονο οδικό άξονα ο οποίος  συνδέει τον Ε65,  την Καρδίτσα και  την ευρύτερη περιοχή της  με τη Λάρισα και αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Έτσι ολοκληρώνεται ένα  έργο πνοής που βελτιώνει όχι μόνο την  ενδοπεριφερειακή οδική σύνδεση Λάρισας – Καρδίτσας, καθώς και  τη σύνδεση με τον Ε65 που αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών.   Πιστοί στον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό προχωράμε  στην ολοκλήρωση σημαντικών  υποδομών  που διασφαλίζουν την ασφάλεια των μεταφορών σε οδούς όπου μέχρι σήμερα υπήρχε επιβάρυνση  με σημαντικό αριθμό τροχαίων ατυχημάτων.

Με την υλοποίηση του έργου διευκολύνονται οι μετακινήσεις των οχημάτων, προάγεται η οδική ασφάλεια τόσο σε υπερτοπικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Επίσης βελτιώνονται οι δυνατότητες κυκλοφορίας και οι περιβαλλοντικές συνθήκες της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, με την κατασκευή του παράπλευρου/αγροτικού δικτύου, αποκαθίστανται οι μετακινήσεις/μεταφορές στις παρόδια υφιστάμενες αγροτικές εκμεταλλεύσεις και εξασφαλίζεται η ασφάλεια των χρηστών της οδού.

Αναλυτικά,   το  έργο περιλαμβάνει:

-Κατασκευή κύριας αρτηρίας μήκους 4,5  χλμ με δύο  λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3,5 μ. ανά κατεύθυνση

-Κατασκευή παράπλευρου δικτύου – αγροτικού δικτύου στα τμήματα που απαιτείται για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών

-Κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων: ενός μεγάλου κυκλικού κόμβου επί της αρτηρίας στην αρχή της χάραξης (ο οποίος θα εξυπηρετεί την πρόσβαση της Συκεώνας για αυτούς που κινούνται από και προς Καρδίτσα) και ενός μικρού στο τέλος της χάραξης, εκτός αρτηρίας, για τη σύνδεση τοπικής παράπλευρης οδού και της εξόδου από την αρτηρία με την υφιστάμενη οδό που οδηγεί δυτικά προς τη Συκεώνα.

-Κατασκευή της γέφυρας του ποταμού Ενιπέα

-Κατασκευή κάτω διάβασης οδού Συκεώνα – Μικρό Βουνό

-Κατασκευή άνω διάβασης

-Κατασκευή έργων αποστράγγισης

-Σήμανση των οδών και των κόμβων

-Ασφάλιση των οδών με την τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων και τέλος

-Εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες