ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Νίκη παραμονής για την ΑΕΛ στο ARENA – Κέρδισε 2-0 τον Λεβαδειακό (video)

Οι παίκτες της ΑΕΛ παρατάχθηκαν στο γήπεδο γνωρίζοντας πως έχουν μπροστά τους ένα κομβικό παιχνίδι, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις περιπέτειες και τα καρδιοχτύπια της παραμονής.

Και στην προκειμένη περίπτωση από την στιγμή που ο αντίπαλος κυνηγά τον ίδιο στόχο, οι Θεσσαλοί ήξεραν εκ των προτέρων πως η νίκη (επί της ουσίας) εξαργυρώνεται όχι με τρεις βαθμούς, αλλά με…εξάποντο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Λεβαδειακός πήγε στον Πηνειό για έναν ακόμα «τελικό» στο κυνήγι της σωτηρίας και αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα, ψάχνοντας στο «AEL FC Arena» τους δύο βαθμούς που πέταξε στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στη Λαμία.

Οι γηπεδούχοι απέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων με την έναρξη του αγώνα. Παίζοντας σε μεγάλο βαθμό από τα άκρα, επιχείρησαν να βρουν τους διαδρόμους που θα τους βγάλουν σε θέσεις βολής, φτάνοντας στο σημείο ανά διαστήματα να παίζουν ακόμα και στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο.

Οι Βοιωτοί έδειχναν με τις κινήσεις τους στο χορτάρι να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στο πως θα διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους, παρά να «φλερτάρουν» με το γκολ.

O μονόλογος της ΑΕΛ συνεχίστηκε μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να χάνουν την πρώτη κλασικά ευκαιρία για γκολ με πρωταγωνιστή τον Ντέλετιτς στο 34ο λεπτό.

Ο Λεβαδειακός δεν δημιουργούσε, οι παίκτες του έχαναν εύκολα την μπάλα και μοιραία περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στο α΄ημίχρονο έχοντας την πρώτη τελική στο 40΄.

Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν πολύ πιο έντονες επιθετικές…ορέξεις κι άρχισαν να επισκέπτονται με πιο μεγάλη συχνότητα την περιοχή των γηπεδούχων. Η ΑΕΛ συνέχισε να παίζει πολύ από τα άκρα με κύριο εκφραστή των επιθετικών ενεργειών τον Ζίβκοβιτς και τον Ντέλετιτς.

Το πολυπόθητο γκολ ήρθε για τους Θεσσαλούς έπειτα από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντέλετιτς στο 71΄.

Ο διαιτητής καταλόγισε χέρι του Παντελιάδη στο 77΄και απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον αμυντικό του Λεβαδειακού και λίγο αργότερα στο 83΄από το γκολ του Σικάβκα που έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή.

Η ΑΕΛ πήρε πολύτιμη βαθμολογική ανάσα, κέρδισε για πρώτη φορά έπειτα από οκτώ αγωνιστικές (τελευταία νίκη ήταν επί του Απόλλωνα Σμύρνης στις 12 Ιανουαρίου) κι έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την σωτηρία της.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (85′ Μπαργκάν), Μόρας, Λεοζίνιο (75′ Γιακιμόβσκι), Μπέρτος, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Σεσέροβιτς, Νούνιτς (64′ Σικάβκα), Γκοΐκοβιτς

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Νανγκίς, Κονέ (46′ Μητρόπουλος), Μαρκόβσκι, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Καραχάλιος (80′ Ιωαννίδης), Ρεκβιασβίλι, Τσαμπούρης, Σαβαντογκό (81′ Άγκουα), Αντιλέχου

video: novasports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες