ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας στην εκδήλωση για τους πεσόντες αστυνομικούς: Σεβασμός και ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους της Ελληνικής Αστυνομίας

Στην εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας για τους πεσόντες ενώ ώρα καθήκοντος Αστυνομικούς, παραβρέθηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, ο Αστυνομικός κ. Στέφανος Μικερτζής, που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 2008 και του 2009.

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης, που πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμίου του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας, από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κκ. Ιερώνυμο,  ο Λαρισαίος πολιτικός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε σήμερα τους Αστυνομικούς, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, προκειμένου να διαφυλάξουν την δημόσια τάξη και να προστατεύσουν συνανθρώπους μας.

Τιμούμε, βέβαια, και όλους τους Αστυνομικούς, που κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, δίνουν καθημερινά ένα μεγάλο αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, ώστε να εμπεδωθεί ένα αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία.

Τα τελευταία χρόνια, βιώνουμε έξαρση της εγκληματικότητας, ανοχή σε φαινόμενα βίας και απαξίωση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καθώς, μάλιστα, ο ρόλος της είναι πρωτίστως προληπτικός και ακολούθως κατασταλτικός, οι επιλογές και οι ιδεοληπτικές συμπεριφορές της σημερινής κυβέρνησης δεν δυσχεραίνουν μόνο το έργο των Αστυνομικών μας, αλλά τους καθιστούν και θύματα παραβατικών συμπεριφορών.

Στην Κυβέρνηση, είναι καιρός να αντιληφθούν ότι πρέπει να αφήσουν τους ανθρώπους της Ελληνικής Αστυνομίας να επιτελέσουν το καθήκον τους, για να επικρατήσει η κοινωνική ειρήνη, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Μόνο τότε θα αναγνωριστεί το έργο των Αστυνομικών μας, στους οποίους οφείλουμε απεριόριστο σεβασμό και βαθιά ευγνωμοσύνη».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες