ΛΑΡΙΣΑ

Με ατζέντα την “υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου” η συνάντηση Νάνου με τη νέα διοίκηση της ΕΙΝΚΥΛ

Η πρώτη συνάντηση του νέου ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας με τον Διοικητή του ΓΝΛ-ΠΓΝΛ κ. Νάνο και το αναπληρωτή Διοικητή κ. Λιόλιο μόνον εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας δεν ήταν. Ήταν ουσιαστική συνεδρίαση διεκδίκησης της επίλυσης των επιτακτικών αναγκών, που προκύπτουν από την υποστελέχωση αρκετών Τμημάτων του ΓΝ Λάρισας, και απαιτούν επιτακτικά άμεση λύση για την συνέχιση της ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΙΝΚΥΛ κ. Νταφούλης αφού υπογράμμισε την υποχρηματοδότηση του ΓΝΛ για το τρέχον έτος με 1,5 εκατομμύρια ευρώ λιγώτερα από το 2018, ζήτησε την άμεση και επιτακτική επίλυση της υποστελέχωσης Τμημάτων και Μονάδων, όπως τα: Ακτινολογικό, Ορθοπεδικό, Γυναικολογικό,Παιδοχειρουργικό, Παθολογικό, Μονάδα Αιμοκάθαρσης και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και Εντατικής Θεραπείας κ.ά.

Κάλεσε την Διοίκηση να δεσμευθεί εγγράφως με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση τους.

Λύση θα ήταν η άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων ειδικών ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με παράλληλη μεταβατική κάλυψη των άμεσων αναγκών με επικουρικούς ειδικούς ιατρούς (πρόσληψη νέων ή μη απόλυση των ήδη υπηρετούντων).

Η μη εύρεση λύσεων εγκαίρως υποχρεώνει την Ένωση να καταφύγει σε αγωνιστική διεκδίκηση των αυτονόητων, με όσα μέσα πάλης διαθέτει.

Σε απάντηση ο Διοικητής του ΓΝΛ-ΠΓΝΛ ανέλυσε την υπάρχουσα κατάσταση  στα πλαίσια αφ’ ενός μεν του δεδομένου συρρικνωμένου προϋπολογισμού του ΓΝΛ για το 2019, αφ’ ετέρου δε της υποχρέωσης χρηματοδότησης της μισθοδοσίας των επικουρικών ιατρών από ίδια έσοδα του Νοσοκομείου τα οποία όμως, όπως υποστήριξε, δεν επαρκούν.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός μελών του ΔΣ της ΕΙΝΚΥΛ και Διευθυντές Τμημάτων, κυρίως εκείνων με τα άμεσα προβλήματα λειτουργικής επάρκειας και κάλυψης των εφημεριών.

Εθίγησαν επίσης στην συνεδρίαση και άλλα φλέγοντα θέματα, που αφορούν στις ξενοδοχειακές υποδομές, την καθαριότητα και τις ανάγκες ιατροτεχνολογικής αναβάθμισης του ΓΝΛ.

Σε αναμονή της κατάθεσης από την Διοίκηση δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου, η ΕΙΝΚΥΛ τελεί σε αγωνιστική ετοιμότητα διεκδίκησης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες