ΛΑΡΙΣΑ

Κελλας: Το πόρισμα του εισαγγελέα για το Μάτι εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην τηλεόραση του ASTRA και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη, έδωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στις προσλήψεις που σχεδιάζει η Κυβέρνηση, στο πόρισμα του εισαγγελέα για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, το μεταναστευτικό, καθώς και στο σχέδιο της ΝΔ για την οικονομία.

Νομοσχέδιο για τις Προσλήψεις:

«Ο κ. Τσίπρας έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να καλύψει τη δημοσκοπική διαφορά από τη ΝΔ, παίζοντας πάλι με την ελπίδα χιλιάδων ανθρώπων, που αναζητούν εργασία. Το μπαράζ εξαγγελιών για προσλήψεις και  η ακατάσχετη παροχολογία κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης, δεν “κόβουν πια εισιτήρια”. Ο ελληνικός λαός έχει λάβει τις αποφάσεις τουκαι “το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω”», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας.

Πόρισμα εισαγγελέα για πυρκαγιά στο Μάτι:

Το πόρισμα του εισαγγελέα εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση, που επέλεξε να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας. Το χειρότερο είναι, ότι στην συνέντευξη τύπου, που ακολούθησε, την στιγμή μάλιστα που είχαμε 100 νεκρούς, με θράσος δήλωσαν  ότι “δεν διαπιστώθηκε καμιά λανθασμένη ενέργεια και όλα έχουν γίνει καλώς ”.Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στις κρίσεις των Αξιωματικών της Πυροσβεστικής οι κύριοι υπεύθυνοι της τραγωδίας, προήχθησαν. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, μετά από μια τέτοια τραγωδία, κάποιος θα είχε την ευθιξία να παραιτηθεί, στην σημερινή Ελλάδα, όμως, η ευθιξία είναι άγνωστη λέξη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος βουλευτής.

Μεταναστευτικό:

«Δεν μπορεί η Λάρισα να μετατραπεί σε hotspot της ηπειρωτικής χώρας. Ο κ. Βίτσας στην απάντησή του στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, που άσκησα σχετικά με τη νέα δομή φιλοξενίας στο Κυψελοχώρι, χαρακτηρίζει ως “εύλογες” τις ανησυχίες μας,αναφέροντας, συγχρόνως, “ότι δεν πρέπει να είμαστε αφιλόξενοι”. Για τις ενστάσεις της Αστυνομίας και των φορέων, όμως, ούτε λόγος. Για να επιλυθεί το μεταναστευτικό, πέρα από τα μέτρα αστυνόμευσης των συνόρων μας, την επαναπροώθηση των μεταναστών και την επιτάχυνση χορήγησης ασύλου, πρέπει οι Ευρωπαϊκές χώρες να δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης στις χώρες προσέλευσης των μεταναστών. Αυτή ήταν και η πρότασή μου κατά την πρόσφατη διάσκεψη για το Μεταναστευτικό, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι», δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.

Μείωση φορολογίας:

«Στη ΝΔ έχουμε δεσμευτεί ότι η μείωση της φορολογίας θα ξεκινήσει από την επόμενη μέρα που θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Τέσσερα χρόνια τώρα, το μόνο που βλέπουμε είναι υπερφορολόγηση και παράλογες ασφαλιστικές εισφορές, που οδήγησαν σε έντονο αποεπενδυτικό κλίμα. Στη ΝΔ έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που συνίσταται σε τέσσερις πυλώνες.

  • Μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών.
  • Επιτάχυνση αδειοδότησης των επιχειρήσεων.
  • Μείωση της γραφειοκρατίας.
  • Επιτάχυνση του έργου της Δικαιοσύνης», κατέληξε ο κ. Κέλλας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες