Most ViewedΛΑΡΙΣΑ

Καταπέλτης Λαρισαίος καθηγητής: Οι γονείς προετοιμάζουν τους “απατεώνες” του αύριο

Με μία σκληρή επιστολή του ο φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Πλατυκάμπου κ. Απόστολος Σιέρρας, καταγγέλλει “βιομηχανία” ψευδών ιατρικών γνωματεύσεων ώστε να μην πηγαίνουν στο σχολείο μαθητές, εκμεταλλευόμενοι εγκύκλιο του υπουργείου για την εποχική γρίπη που βρίσκεται ακόμη σε έξαρση.

Στην επιστολή που δημοσιεύεται στη σημερινή “Ελευθερία” ο κ. Σιέρρας κάνει λόγο για συμπεριφορές μίας “κοινωνίας “άρρωστης” που προετοιμάζει τους αυριανούς “απατεώνες”!

Διαβάστε τη: “Ανησυχητική η εξάπλωση της γρίπης. Ο ιός τώρα προτιμάει μαθητές και μαθήτριες Λυκείου! Ας σταματήσει το αστείο εδώ… Το θέμα είναι σοβαρό. Άδειασαν – νωρίτερα – φέτος οι αίθουσες των Λυκείων. Μαζικά μαθητές και μαθήτριες κυρίως της Γ’ Λυκείου απουσιάζουν από τα μαθήματα!

Χρησιμοποιώντας – εκμεταλλευόμενοι – την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που ορίζει να μην λαμβάνονται υπόψη οι απουσίες των μαθητών λόγω της εποχικής γρίπης, ξαφνικά, όλοι οι μαθητές αρρώστησαν από τον ιό της γρίπης. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Αλλά και αποκαλυπτική μίας κοινωνίας “άρρωστης” που προετοιμάζει τους αυριανούς “απατεώνες”. Αφού οι γονείς γνωρίζουν πως το παιδί τους δεν ασθενεί, κι όμως συναινούν και σπεύδουν να ζητήσουν από κάποιο γιατρό να γνωματεύσει την ασθένειά του!

Ο γιατρός βεβαιώνει την “επίζηλη” ασθένεια και προτείνει ο ασθενής να παραμείνει οίκοι, κλινήρης… Και ο ασθενής πηγαίνει πια ανενόχλητος – ανεπηρέαστος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του εκτός σχολείου. Το σχολείο είναι υποχρεωμένο να αποδέχεται τις ιατρικές γνωματεύσεις / βεβαιώσεις. Οι καθηγητές αδυνατούν να πιστέψουν την κοροϊδία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους.

Έτσι οι νέοι μας, “εκπαιδεύονται” και συνειδητοποιούν πως στη χώρα αυτή τα πάντα γίνονται! Όλα επιτρέπονται!

Έχει να προτείνει κανείς λύση σ’ αυτή την κατάσταση; Υπάρχει διέξοδος σ’ αυτό το επικίνδυνο μασκαραλίκι;

** Το θέμα, φυσικά, έχει κι άλλες αναγνώσεις. Σίγουρα όμως δε μπορεί να αφεθεί απαρατήρητο, ούτε ασχολίαστο!”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες