ΛΑΡΙΣΑ

Τρανή Αποκριά στη Λάρισα με κλαρίνο και μπουλούκια – Παραδοσιακό γλέντι στην Κεντρική πλατεία με Πετρολούκα Χαλκιά και Αντώνη Κυρίτση

Με μπουλούκια θα γιορταστεί και οι φέτος, για πέμπτη χρονιά, το Σάββατο της Τρανής Αποκριάς (9 Μαρτίου 2019) στη Λάρισα, αλλά και με μεγάλο γλέντι, με τον βιρτουόζο του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά, τον κορυφαίο ερμηνευτή του παραδοσιακού τραγουδιού Αντώνη Κυρίτση και επταμελή κομπανία.

Νωρίτερα, η ορχήστρα κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, θα κάνει τη δυναμική έναρξη των δρώμενων, προαναγγέλλοντας την άφιξη των καρναβαλιστών στο κέντρο.

Οι θίασοι των μεταμφιεσμένων, τα περίφημα μπουλούκια, με τη συνοδεία μουσικών με γκάιντες, νταούλια, κλαρίνα, κιθάρες και βιολιά, ξεκινούν από διαφορετικά σημεία της πόλης και ξεσηκώνουν τον κόσμο με τα τραγούδια τους, τους αστεϊσμούς και τις αθυροστομίες τους, σκορπώντας κέφι και χαρά.

Κάνουν στάσεις σε πεζόδρομους και πλατείες, ενώ στην πλατεία Ταχυδρομείου θα παρουσιάσουν χορούς και αναπαραστατικά έθιμα (η απαγωγή της νύφης, γαϊτανάκι, καμήλα κλπ), για να καταλήξουν στην Κεντρική πλατεία όπου θα στηθεί μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι.

Τα δρώμενα αρχίζουν από τις 11:30 το πρωί και συνεχίζονται στην Κεντρική πλατεία στη 13:30 το μεσημέρι με τη συναυλία ενός από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς, τον κλαρινίστα Πετρολούκα Χαλκιά. Έχοντας πάντα στο πλευρό του τον Αντώνη Κυρίτση, θα μας…παρασύρει στην αυθεντική δημοτική μουσική μας παράδοση.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τους: Πολιτιστικό Σύλλογο Χορίαμβο, Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών ν. Λάρισας, Σύλλογο Αργιθεατών Ν. Λάρισας, Σύλλογο Ποντίων Λάρισας, Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, Μ.Ε.Σ Αβέρωφ, Μ.Ε.Σ. Πέρα Μαχαλά, Μικρασιατικό Σύλλογο Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή», Μορφωτικό Σύλλογο Γιάννουλης, Πολιτιστικό Σύλλογο Αμπελοκήπων και Λέσχες Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες