ΛΑΡΙΣΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. για την επισκευή της Αερογέφυρας Νίκαιας-Χάλκης

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας αποβλέποντας στην ομαλή εκτέλεση των εργασιών, στη χ.θ.346+480 του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., για την επισκευή των αρμών διαστολής της γέφυρας 106R (Αερογέφυρα Νίκαιας-Χάλκης), αποφάσισε:

– Τις κατωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με πλήρη αποκλεισμό της γέφυρας 106R στη Χ.θ. 346+480 του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., για την εκτέλεση εργασιών επισκευής των αρμών της γέφυρας 106R (Αερογέφυρα Νίκαιας- Χάλκης) από την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 έως και το Σάββατο 24 Μαρτίου 2019, ή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αν αυτές ολοκληρωθούν νωρίτερα.

-Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως εξής:

  • Τα οχήματα που επιθυμούν να κινηθούν από δυτικά προς ανατολικά (από Νίκαια προς Χάλκη), θα πρέπει να εισέλθουν στη δυτική παράπλευρη οδό του αυτοκινητοδρόμου, νότια της Γέφυρας 106R, να κινηθούν νότια έως την πρώτη Κάτω Διάβαση (105R) και μέσω αυτής θα εισέρχονται στην ανατολική παράπλευρη οδό. Στη συνέχεια θα πρέπει να κινηθούν βόρεια έως τη γέφυρα 106R και μέσω της

αδα: sjyi 14ομκοι ι–/\φ

τοπικής οδού, νότια της Γέφυρας 106R, θα εισέρχονται στην Επαρχιακή Οδό Συκουρίου-Νίκαιας.

  • Τα οχήματα που επιθυμούν να κινηθούν ανατολικά προς δυτικά (από Χάλκη προς Νίκαια), θα πρέπει να εισέλθουν στην ανατολική παράπλευρη οδό, βόρεια της Γέφυρας 106R, να κινηθούν νότια έως την πρώτη Κάτω Διάβαση (106R) και μέσω αυτής θα εισέρχονται στη δυτική παράπλευρη οδό. Στη συνέχεια θα πρέπει να κινηθούν βόρεια έως τη Γέφυρα 106R και μέσω της τοπικής οδού, βόρεια της Γέφυρας 106R, θα εισέρχονται στην Επαρχιακή Οδό Συκουρίου-Νίκαιας.
  1. Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε., οφείλει σε όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, την Πρότυπη Τεχνική Προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων έργων εντός και εκτός κατοικημένης περιοχής και τα Εγχειρίδια λειτουργίας, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη της η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων τόσο στην περιοχή αποκλεισμού της κυκλοφορίας, όσο και κατά μήκος της εναλλακτικής διαδρομής. Επίσης, ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να ληφθεί για τον επαρκή φωτισμό των εργοταξιακών χώρων κατά τις νυχτερινές ώρες, καθώς και την τοποθέτηση, επιπρόσθετα της σήμανσης με κώνους, φορητών στηθαίων κατάλληλης ικανότητας συγκράτησης των οχημάτων, στις περιπτώσεις παραμονής μηχανικού εξοπλισμού (οχημάτων, μηχανημάτων κλπ.) εντός της ζώνης εκτέλεσης εργασιών, σύμφωνα με τις ΟΜΟΕ-ΣΕΕΟ. Περαιτέρω, οφείλει να ενημερώνει έγκαιρα τους χρήστες με κάθε πρόσφορο μέσο (Μ.Μ.Ε., ιστότοπό της, εισπράκτορες διοδίων κλπ.) για την ισχύ των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
  2. Με μέριμνα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., θα πρέπει να προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών για τις πραγματοποιηθείσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με το προσφορότερο τρόπο από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο καθώς και να παρέχεται συνεχής πληροφόρηση για τις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις ομαλούς και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας.
  3. Το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ, παρακαλείται για την ενημέρωσή του και τη λήψη επιβαλλομένων μέτρων αρμοδιότητάς του.
  4. Στο Τμήμα Τροχαίας Αυτ/μων Π.Α.Θ.Ε. Λάρισας και στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες