ΛΑΡΙΣΑ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τη Γιορτή της Γυναίκας με μια πρωτότυπη εκδήλωση

Με μια πρωτότυπη εκδήλωση τίμησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας τη γιορτή της Γυναίκας. Πιο συγκεκριμένα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας απονεμήθηκαν τα αποτελέσματα των μαστογραφιών των γυναικών που συμμετείχαν στη δράση που έτρεξε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στέρεας για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από τις κινητές μονάδες της 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στέρεας έξω από το Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα από τη Δευτέρα 3/12/2018 έως την Παρασκευή 14/12/2018. Η

παράδοση των αποτελεσμάτων της μαστογραφίας πραγματοποιήθηκε ανήμερα της γιορτής της Γυναίκας με σκοπό να τιμηθούν οι γυναίκες της Θεσσαλίας και να σταλεί το μήνυμα πως η πρόληψη είναι πολύτιμο δώρο που η κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει στον εαυτό της. Ο Καρκίνος του Μαστού μπορεί να προληφθεί και με την έγκαιρη διάγνωση να θεραπευτεί στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων. Η παράδοση των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού ο οποίος αφού πρώτα ευχήθηκε στις γυναίκες που σήμερα γιορτάζουν τόνισε ότι «η μεγάλη ανταπόκριση των γυναικών στη δράση που υλοποιήσαμε αποτελεί για εμάς εντολή να συνεχίσουμε και στο μέλλον να προγραμματίζουμε παρόμοιες δράσεις που ακουμπούν τον άνθρωπο». Πάνω από εκατό γυναίκες συμμετείχαν στη δράση ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε για όγδοη φορά τα τελευταία χρόνια. Την παράδοση των αποτελεσμάτων πραγματοποίησαν οι επιβλέποντες ιατροί της δράσης ο Ακτινολόγος Χρήστος Γουλόπουλος και η Χειρίστρια Ακτινολογικών Μηχανημάτων Μαρία Κουλιούμπα. Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας στη δράση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ Πρόνοιας Βασίλης Πινακάς και το στέλεχος της Δ/νσης Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Δήμητρα Παππά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες