ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα “Γνωρίζουμε τις Μουσειοσκευές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης” στην Πινακοθήκη Λάρισας

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου το πρόγραμμα “Γνωρίζουμε τις Μουσειοσκευές του Κυκλαδικού Μουσείου Τέχνης” που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Λεσχών Πολιτισμού και Βιβλιοθηκών, στον χώρο της παιδικής βιβλιοθήκης στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας, η οποία και έχει στην κατοχή της τις Μουσειοσκευές, υλοποίησαν με επιτυχία τις δράσεις, καθώς υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους μικρούς μαθητές. Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν από τις 5 Φεβρουαρίου 11 συναντήσεις με τους μαθητές της Γ’ και Δ΄τάξης των 3ο, 4ο, 26ο, 37ο, Δημοτικών Σχολείων Λάρισας και 2ο, 4ο Δημοτικών Σχολείων Τυρνάβου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσω των Μουσειοσκευών που περιέχουν αντίγραφα αντικειμένων, εκπαιδευτικό υλικό και εικαστικά παιχνίδια να γνωρίσουν τον Κυκλαδικό Πολιτισμό και την Αρχαία Ελληνική Κεραμική. Τις δράσεις υλοποίησε η βιβλιοθηκονόμος της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας Ελένη Χατζηζήση με την υποστήριξη της βιβλιοθηκονόμου του παιδικού τμήματος της βιβλιοθήκης κ. Χριστίνα Παπαδοπούλου. Την Παρασκευή στη δράση παρευρέθη και η Αντιδήμαρχος Λεσχών Πολιτισμού και βιβλιοθηκών κ. Άννυ Ψάρρα- Περίφανου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες