ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Σοβαρές καταγγελίες από το ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής Λάρισας για αργοπορίες και ελλείψεις – Βολές κατά της Διοίκησης Νοσοκομείου και της 5ης ΥΠΕ

Κωλυσιεργία τόσο της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας αλλά και της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας κατήγγειλε ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καθηγητής Αγγειοχειρουργικής κ. Αθανάσιος Γιαννούκας σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής.

Ο κ. Γιαννούκας ανέφερε πως οι συγκεκριμένες αργοπορίες  έχουν ως αποτέλεσμα την ανυπαρξία νέων κλινικών και εργαστηρίων ή την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος σπουδών.

Ο πρόεδρος του τμήματος πλαισιώθηκε από έτερους καθηγητές: τον Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστο Χριστοδούλου, τον καθηγητή ορθοπεδικής κ. Κώστα Μαλίζο, την καθηγήτρια Αναισθησιολογίας κ. Ελένη Αρναούτογλου, τον καθηγητή Γαστρεντερολογίας κ. Σπύρος Ποταμιάνος, την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ακτινοδιαγνωστικής κ. Ευτυχία Καψαλάκη. Ο Σέργιος Βουτυρίτσας εκπροσώπησε τους φοιτητές του τμήματος.

Όλοι τους ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι τους οποίους διδάσκει καθένας τους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν σε πολλούς τομείς, την ίδια ώρα που το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας παρέχει τις υπηρεσίες τους σε όλη την κεντρική Ελλάδα, ενώ όπως δήλωσαν οι καθηγητές στο Πανεπιστημιακό γίνονται δύσκολες επεμβάσεις που δεν είναι δυνατό να περατωθούν σε άλλα νοσοκομεία. Παρόλα αυτά χειρουργικές αίθουσες συνεχίζουν να παραμένουν κλειστές, δυσκολεύοντας σημαντικά το έργο που παράγεται.

Σύμφωνα μάλιστα με την κ. Καψαλάκη οι διοικήσεις των νοσοκομείων ή των ΥΠΕ συνήθως αποφασίζονται με κομματικά κριτήρια και οι ιθύνοντες πολλές φορές κερδίζουν «πολιτικά» ανταλλάγματα. Την ίδια ώρα, το Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό του Πανεπιστημιακού, καλείται όπως είπε να μαζέψει τα …συντρίμμια των πολιτικών που αφήνουν οι διοικήσεις. Ανέφερε ακόμη πως υπάρχουν και αυτοί που δε βλέπουν με καλό μάτι την ύπαρξη ενός τόσο σημαντικού νοσοκομειακού κέντρου στη Λάρισα.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης/ Φωτογραφίες: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες