ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου στο Λαογραφικό Μουσείο

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας επισκέφτηκε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Αρχικά τέλεσε αγιασμό για τη διοίκηση και  το προσωπικό  του Μουσείου και στη συνέχεια ξεναγήθηκε από την διευθύντρια κ. Φανή Καλοκαιρινού.

Η περιήγηση ξεκίνησε από τη μόνιμη έκθεση, όπου πληροφορήθηκε για τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, πριν και μετά την ενσωμάτωση της Θεσσαλίας στο ελεύθερο ελληνικό κράτος.

Με έμφαση στον άνθρωπο, τη λατρεία, την κατοικία και την εργασία, αναφέρθηκαν τα δομικά στοιχεία του παραδοσιακού – αγροτικού πολιτισμού στη Θεσσαλία, κατά το διάστημα αυτό, καθώς και η αστικοποίηση που επήλθε με την εισροή ευρωπαϊκών στοιχείων από το 1881 και μετά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο Μητροπολίτης για τις παραδοσιακές τεχνικές και κυρίως για την τυποβαφική, καθώς ενημερώθηκε για τα σεμινάρια εκμάθησης που οργανώνει το ΛΙΜΛ, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν οι προοπτικές αναβίωσης της παραδοσιακής τεχνικής των σταμπωτών.

Η περιήγηση ολοκληρώθηκε με την περιοδική έκθεση «Ο Τύπος στον 20ό αι. και το φαινόμενο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Στην ξενάγηση παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνος Σάπκας, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Τσιλιμίγκας, και η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Εύη Παπαχατζοπούλου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις