ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

2οRendez- vousπαραμυθιού στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας!

Το δεύτερο rendez-vous του παραμυθιού θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Λάρισας την Παρασκευή 1 Μαρτίου και ώρα 18.00-19.30 με θέμα «MythoΛογίες».

Πρόκειται για αφήγηση μυθολογίας, θεατρικό παιχνίδι και δημιουργική έκφραση. Το εργαστήριο διαρκεί 90’ αφορά  εναλλαγές αφήγησης και θεατρικού παιχνιδιού, οι μαθητές ζουν «αλλιώς» τις περιπέτειες των ηρώων της ελληνικής και γαλλικής μυθολογίας.

Ψέματα ή αλήθεια; Τι λένε τα παραμύθια; Τα παραμύθια είναι γεμάτα εικόνες, γεύσεις, μυρωδιές και περιπέτειες. Περιπέτειες για ήρωες γενναίους ή ντροπαλούς και ηρωίδες λαμπερές ή αφανείς. Ιστορίες από το χθες με αναπάντητες ερωτήσεις και υπέροχες απαντήσεις, με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά. Τα rendez-vous του παραμυθιού γίνονται στο Γαλλικό Ινστιτούτο και ξεκινούν από τα κλασσικά γαλλικά αριστουργήματα για απρόοπτα θεατρικά ταξίδια. Οι μικροί μας ήρωες θα μάθουν για τις ικανότητές τους, τα θέλω τους, τα μπορώ τους και … λίγα γαλλικά !

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού και στηρίζεται κυρίως στην προφορική αφήγηση παραμυθιών, με στόχο την ψυχαγωγία, την καλλιέργεια της φαντασίας και την ενίσχυση της κριτικής σκέψης των παιδιών.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων, επιστρατεύονται ακόμη η ζωγραφική, το παιχνίδι και η δραματοποίηση.

Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλ κρατήσεων 2410287508

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις