ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πλήθος καλεσμένων σκηνοθετών στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας – Τιμώμενος καλλιτέχνης ο Τότσικας

Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να επισκεφθούν τη Λάρισα ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων του Κινηματογράφου, νέων σκηνοθετών ελλήνων και ξένων καταξιωμένων ήδη στο χώρο, αλλά και άλλων επισήμων των Πρεσβειών που στηρίζουν το φεστιβάλ.

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Φεστιβάλ με το Bucharest Short Film Festival , θα φιλοξενηθούν δύο Ρουμάνοι σκηνοθέτες , οι  Munteanu/Radu και  Virginia Sarga, οι οποίοι μαζί και με πολλούς άλλους φιλοξενούμενους, στο περιθώριο του φεστιβάλ θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας ώστε να αποτελέσουν και σύνδεσμο για μελλοντική περισσότερο ουσιαστική συνεργασία με μεγάλα φεστιβάλ.

Δύο ξεχωριστοί αλλά αξιόλογοι καθένας στον τομέα του σκηνοθέτες, αναμένονται να παρακολουθήσουν την προβολή των ταινιών τους και να συνομιλήσουν με το κοινό. Πρόκειται για τον γνωστό και από προηγούμενα φεστιβάλ κοινό της πόλης, σκηνοθέτη Θόδωρο Μαραγκό, ο οποίος θα μιλήσει για το νέο του βραβευμένο ντοκιμαντέρ « Όλο γελούσε» αλλά και τον βραβευμένο νέο σκηνοθέτη ΄Αγγελο Φραντζή ο οποίος θα παραστεί στην προβολή της ταινίας του « ακίνητο ποτάμι». Και οι δύο ταινίες προβάλλονται για πρώτη φορά στη Λάρισα.

Ξεχωριστή θέση στους καλεσμένους είναι κριτικοί κινηματογράφου ,όπως ο Ρόμπι Εκσιέλ που είναι και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

αλλά και φωτογράφοι, σεναριογράφοι,όπως ο Κινηματογραφιστής Σίμος Σαρκετζής η Σεναριογράφος-Ηθοποιός Κωνσταντίνα Γιαχαλή, πολλοί από τους οποίους πλαισιώνουν και την κριτική επιτροπή.

Τέλος 30 και πλέον σκηνοθέτες ταινιών μικρού μήκους που διαγωνίζονται στο φεστιβάλ θα καταφθάσουν από την Παρασκευή και θα παραμείνουν μέχρι την Κυριακή στην τελετή λήξης.

΄Όπως κάθε χρόνο, αρκετά είναι τα σχολεία, κινηματογραφικές ομάδες των οποίων θα βρεθούν στη Λάρισα για να παρακολουθήσουν την προβολή της ταινίας τους στο μαθητικό διαγωνιστικό

Ας μην παραλειφθούν βέβαια ο ηθοποιός Αποστόλης Τότσικας, τιμώμενος προσκεκλημένος στην τελετή λήξης και ο stand up comedy Σεραφείμ Σίλλας που θα παρουσιάσει τα βραβεία του διαγωνιστικού.

Από τις 12 μέχρι τις 17 Μαρτίου, το κλίμα στην πόλη, στις αίθουσες προβολών ( Victoria cimenas, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο και Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας) θα είναι απόλυτα Κινηματογραφικό.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις