ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Χτύπησε τη Μαγνησία η «Ωκεανίς» – Στα λευκά το Πήλιο

Πιο εξασθενημένη έφτασε όπως όλα δείχνουν η κακοκαιρία «Ωκεανίς» παρά τις αρχικές προβλέψεις των μετεωρολόγων για «ιστορικό χιονιά», ωστόσο η ΕΜΥ προειδοποιεί για κατά τόπους έντονα φαινόμενα με βροχή και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Στη Μαγνησία, η κατάσταση είναι καλή, αφού στα “λευκά” έχει ντυθεί το Πήλιο με το χιόνι να φτάνει έως και την Πορταριά, ενώ ελαφρώς… “πασπαλισμένες” από χιόνι είναι περιοχές όπως το Φυτόκο και τα Μελισσάτικα. Χιόνι έπεσε και στην Όθρυ. Στην πόλη του Βόλου κατά τη διάρκεια της νύχτα έβρεξε.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για το Σάββατο τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι βροχή ή χιονόνερο , χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Θυελλώδεις άνεμοι 8 με 9 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση. Οι μέγιστες τιμές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις