ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στα άκρα ο δήμος με όσους… σκάβουν στην πόλη της Λάρισας – Τι ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο

«Όσο η εταιρεία διανομής αερίου δεν συμμορφώνεται με τα όσα συζητάμε και συμφωνούμε, εμείς θα καταθέτουμε μηνύσεις και αγωγές. Αυτή η κατάσταση στη Λάρισα πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Δεν γίνεται εμείς να ολοκληρώνουμε τα έργα μας και να έρχεται το αέριο να καταστρέφει. Όσο επαναλαμβάνεται η κατάσταση αυτή, τόσο θα εντείνουμε τις νομικές διαδικασίες». Με τα λόγια αυτά ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ, έστειλε τελεσίγραφο στην διοίκηση του αερίου, με αφορμή τις παρεμβάσεις της εταιρείας σε πεζοδρόμιο της οδού Μανδηλαρά.

Επιπροσθέτως, ο κ. Καλογιάννης αποκάλυψε πως στην οδό Κολοκοτρώνη, εκεί που έχει φρενάρει η ανάπλαση της οδού Μανδηλαρά, έχει βρεθεί ένα τεράστιο δίκτυο οπτικών ινών, το οποίο δεν έχει αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που πρέπει από την τεχνική υπηρεσία του ΟΤΕ, αν και έχουν ενημερωθεί. «Εμείς την Δευτέρα θα προχωρήσουμε στις εργασίες που είναι απαραίτητες και καλό θα είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για τα ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκύψουν στις επικοινωνίες» σημείωσε ο κ. Καλογιάννης.

Η επικεφαλής της μειζονος αντιπολίτευσης στο δήμο κ. Καραλαριώτου επεσήμανε τον κίνδυνο να μείνει ένα τεράστιο μέρος του κέντρου της πόλης χωρίς συνδέσεις στο διαδίκτυο, εξαιτίας του προγραμματισμού της δημοτικής αρχής, επειχειρημα που αντέκρουσε ο δήμαρχος Λαρισαίων καθώς επεσήμανε πως η ευθύνη αφορά όλους τους εργολάβους των προηγούμενων ετών που δεν έκαναν τη δουλειά τους όπως έπρεπε.

Σε άλλο θέμα της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ, αποφασίστηκε ομόφωνα η παραχώρηση γηπέδου μετά χρήσης στη Νέα Πολιτεία, στην διοίκηση της ΕΠΣΛ με σκοπό να δημιουργηθεί το σπίτι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ο δήμαρχος και οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, με το «παρών» της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν λόγο για ιστορική μέρα στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρου. «Η τριτη Ένωση στη χώρα δικαιούται επιτέλους τον χώρο της» είχε τονίσει στην εισήγηση του προς το ΔΣ ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Δημήτρης Μπουχλαριώτης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις