ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Αλλάζει ο Άνθρωπος;» Αναρωτήθηκαν οι Λαρισαίοι στην παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Καραγιάννη στη Λάρισα (φωτο)

Σε μια αίθουσα που ασφυκτιούσε πραγματικά από Λαρισαίους που γέμισαν το Χατζηγιάννειο την Παρασκευή το απόγευμα, παρουσιάστηκε το εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο του ψυχιάτρου – ψυχοθεραπευτή Δ. Καραγιάννη: «Αλλάζει ο Άνθρωπος;».

Την εκδήλωση πραγματοποίησαν το ΝΗΜΑ-Κέντρο Στήριξης για το Παιδί & την Οικογένεια, οι Εκδόσεις Αρμός  και το Βιβλιοπωλείο Καλτσάς με αφορμή την έκδοση βιβλίου του Δημήτρη Καραγιάννη.

Ο συγγραφέας Δημήτρης Καραγιάννης ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας: «Αυτή η συνάντηση εδώ αφορά το ίδιο το ερώτημα, «Αλλάζει ο άνθρωπος;» Και σε μια περίοδο που οι άνθρωποι είναι κλεισμένοι μπροστά στις οθόνες τους και στα κινητά τους, που αδιαφορούν για τα σημαντικά, που δεν έχουν κοινωνική ζωή, που δεν βάζουν σημαντικά ερωτήματα, σε μια τέτοια ώρα εδώ άνθρωποι όλων των ηλικιών καλούνται να αναρωτηθούν για σημαντικά θέματα που αφορούν τους ίδιους τους εαυτούς τους. Σε μια τέτοια εποχή οι άνθρωποι αναρωτιούνται και όχι κουκουλώνοντας τις δυσκολίες, αλλά βλέποντας ότι έχουμε ανεπάρκειες αλλά δεν είμαστε μόνο αυτό».

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, αναφερόμενος στο βιβλίο, σημείωσε: «Είναι μια σημαντική βραδιά, υποδεχόμαστε στην πόλη μας τον Δημήτρη Καραγιάννη για το βιβλίο του «Αλλάζει ο άνθρωπος». Το βιβλίο του έχει ως αντικείμενο αυτό που  λέμε απλά, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και ο εχθρός του καλύτερου ποιο είναι; Είναι το ανώτερο. Αυτό βάζει ο συγγραφέας στο βιβλίο του. Δηλαδή ο άνθρωπος κινείται στο καλό και στο καλύτερο σε ένα επίπεδο, πρέπει να αλλάξει επίπεδο και να πάει στο ανώτερο. Αυτή η μετάβαση, προϋποθέτει μια πολύ δυναμική και κοπιώδη προσπάθεια που πρέπει να την κάνει στην ζωή σου και μπορεί να μην αλλάξει, αυτό μας εξηγεί ο κ. Καραγιάννης και αυτό έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Τελικά κατά την γνώμη μου ο άνθρωπος αλλάζει, αλλά θέλει πάρα πολλή δουλειά».

Ο συγγραφέας μαζί με τον με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα & τον ψυχοθεραπευτή Γιώργο Γιαννούση, συνομίλησαν με το κοινό για το περιεχόμενο του βιβλίο κάνοντας πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και σχόλια.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις