ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ψυχολογική στήριξη στον 12χρονο από τις Σποράδες που απειλούσε να αυτοκτονήσει

Ψυχολογική στήριξη παρέχεται από χθες στον 12χρονο μαθητή της Στ’ τάξης του Δημοτικού σε νησί των Βορείων Σποράδων, που άφησε σημείωμα πως θα κάνει κακό στο εαυτό του, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο πολύχρονης δικαστικής διαμάχης μεταξύ του πατέρα και της μητέρας του, οι οποίοι έχουν λάβει διαζύγιο.

Δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση, αναμένεται να έχει ακρόαση από τον 12χρονο, σύμφωνα με όσα ορίζει ο Νόμος, ενώ έχει κατατεθεί αίτηση από τον πατέρα του να αναλάβει αυτός την επιμέλεια του παιδιού, την οποία έχει σήμερα η μητέρα του, επίσης με δικαστική απόφαση. Η απόφαση επί της αιτήσεις αυτής αναμένεται από το Δικαστήριο.

Το παιδί, που βρίσκεται υπό την επιμέλεια της μητέρας του σε νησί των Β. Σποράδων, φέρεται να αρνείται να φάει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία του.
Στο σημείωμα, που επιβεβαιώνεται η ύπαρξή του από διάφορες πηγές, ο 12χρονος φέρεται να έγραψε: «Ευχαριστώ την σχολάρχη μου και τους δασκάλους μου. Δεν με βοηθήσατε. Να ξέρετε ότι θα κάνω κακό στον εαυτό μου…».

Από εισαγγελική πηγή επιβεβαιώθηκε χθες η ύπαρξη μηνύματος με αντίστοιχο περιεχόμενο μέσω κινητού τηλεφώνου.
Το σημείωμα που προκαλεί ανησυχία και τρόμο, για το τί μπορεί να κάνει στο εαυτό του ο μαθητής, βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν αναγκάστηκε να αποχωριστεί τον πατέρα και το σχολείο του και να ακολουθήσει την μητέρα του, που έχει φτιάξει την δική της πλέον οικογένεια, σε νησί των Βορείων Σποράδων. Πάντως υπάρχουν και ερωτηματικά, ότι ίσως το έγραψε, παρακινούμενος από κάποιον…

e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις