ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η παιδική παράσταση “Κύκλωπας” την Κυριακή στο “VICTORIA” Λάρισας

Η Παιδική Σκηνή της Εταιρείας Παραγωγής Θεαμάτων ΠασπARTού παρουσιάζει την παράσταση “ΚΥΚΛΩΠΑΣ” αυτή την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο Κινηματοθέατρο “VICTORIA”. 

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο Σατυρικό Δράμα του Ευριπίδη και έχει διασκευαστεί αριστοτεχνικά απο τον σκηνοθέτη Άκυ Μητσούλη, τονίζοντας ιδιαίτερα τον εκπαιδευτικό όσο και ψυχαγωγικό της ρόλο. 

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο ηθοποιός Δημήτρης Φωτίου και τις υπέροχες πρωτότυπες μουσικές ο Θέμης Σαμαντζής. Τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια επιμελήθηκαν οι θεατρολόγοι Δώρα Παπαδούλη και Σταμάτης Πλουμιστός. 

Ο βασιλιάς της Ιθάκης Οδυσσέας φτάνει στην Σικελία όπου κατοικεί ο κύκλωπας Πολύφημος και οι αιχμάλωτοί του σάτυροι, πιστοί ακόλουθοι του θεού Διόνυσου με αρχηγό τους τον Σιληνό. Ο Οδυσσέας ζητάει τρόφιμα και νερό απο τους σάτυρους για να συνεχίσει το ταξίδι του προσφέροντάς τους ως αντάλλαγμα κρασί. ο Σιληνός κλέβει τα τρόφιμα του Πολύφημου για να τα πουλήσει στον Οδυσσέα. Τότε, καταφτάνει ο Πολύφημος και αιχμαλωτίζει τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του. Ο Οδυσσέας επιστρατεύει την εξυπνάδα του και την πονηριά του και καταστρώνει ένα σχέδιο για να γλιτώσουν απο τον Πολύφημο. 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Βασίλης Καρμίρης

Έλενα Γραβάλου

Γιάννος Τριανταφύλλου

Σμαράγδα Χατζή

Γιάννης Μαρκάτος

Χρήστος Τσικρίκας

Δανάη Παπαγεωργίου

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΠΡΩΙΝΗ 11:30, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 17:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ (στο ταμείο του VICTORIA): 7 ευρώ, ΤΑΜΕΙΟ: 9 ευρώ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις