ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού στη Λάρισα – Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και πιθανή χιονόπτωση στην πόλη!

Οι… καθυστερημένες αλκυονίδες ημέρες που διανύουμε φαίνεται πως θα δώσουν τη θέση τους και πάλι στον παγετό, στο τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τα όσα εκτίμησε στο onlarissa.gr ο μαθηματικός – μετεωρολόγος κ. Φάνης Τακούδης, από την ερχόμενη Παρασκευή έρχεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού η οποία θα κορυφωθεί την ερχόμενη Κυριακή, όταν και η θερμοκρασία στη Λάρισα στη μέγιστή της δε θα ξεπεράσει τους… 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αποκλείεται την ίδια ημέρα να χιονίσει και μέσα στην πόλη της Λάρισας.

Ο μαθηματικός – μετεωρολόγος Φάνης Τακούδης

Αναλυτικότερα η πρόγνωση του κ. Τακούδη: Το απόγευμα της Παρασκευής θα έχουμε κάποιες λίγες συννεφιές και χαμηλές πιέσεις που θα βαθύνουν το Σάββατο και την Κυριακή κυρίως. Αυτές οι χαμηλές πιέσεις θα συναντήσουν ένα ψυχρό ρεύμα από τα βορειοανατολικά που την Κυριακή θα είναι έντονο.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένονται ασθενείς βροχές στο νομό Λάρισας, αλλά προς το βράδυ η θερμοκρασία θα πέσει λόγω της έντασης των φαινομένων.

Από το βράδυ του Σαββάτου έρχεται χιόνι στα ορεινά της Θεσσαλίας και την Κυριακή τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.

Η θερμοκρασία στη Λάρισα θα κυμανθεί από -4 έως 0 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή αναμένεται χιονόνερο ίσως και χιόνι στα πεδινά, πιθανόν να χιονίσει και μέσα στη Λάρισα.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας θα έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έως 5 βαθμούς κάτω από το μηδέν στη Λάρισα. Θα συνεχιστούν οι ασθενείς χιονοπτώσεις στις νότιες ορεινές περιοχές του νομού Λάρισας, ενώ η θερμοκρασία στη μέγιστή της θα έχει μικρή άνοδο και θα φθάσει το μεσημέρι στους 3 με 4 βαθμούς πάνω από το μηδέν.

Να σημειωθεί τέλος πως εφιστάται η προσοχή για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων για την ερχόμενη Κυριακή.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις