ΛΑΡΙΣΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στους δήμους: Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ και το «Ανθυγιεινό»!

Στο πλευρό των εργαζομένων στους δήμους η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας, στηρίζοντας την αυριανή τους απεργία. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Δήμου μας όπως και των υπόλοιπων σε όλη την χώρα, που απεργούν την  Πέμπτη  21/2/2019 για την υπεράσπιση των Βαρέων και Ανθυγιεινών (ΒΑΕ) και του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων σε Καθαριότητα – Πράσινο- Ηλεκτροφωτισμό που προωθούν με τα μπούνια οι δημοτικές αρχές  που στηρίζονται από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΙΖΑ.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει να εμπαίζει τους εργαζόμενους των δήμων και να σταματήσει η πολιτική τους ομηρία. Η αντεργατική κατρακύλα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει τη βάρβαρη πολιτική των προηγούμενων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν έχει τέλος! Με το Ν. 4512/18, που η ίδια ψήφισε, διακόπτει από την 1η Μαρτίου την καταβολή των ΒΑΕ. Η κοροϊδία πάει σύννεφο! Από τη μια υλοποιεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις και από την άλλη, ενόψει εκλογών, προσπαθεί να καθησυχάσει και να ξεγελάσει τους εργαζόμενους που παίζουν τη ζωή τους κάθε μέρα «κορόνα-γράμματα», σε αντίξοες και ανθυγιεινές συνθήκες, για να κρατάνε την πόλη όρθια, καθαρή, για να ζούμε όλοι μας σε ανθρώπινο περιβάλλον. Μάλιστα με απύθμενο θράσος  καλλιεργώντας κλίμα αναμονής μέχρι τις εκλογές, υπόσχεται να καταργήσει τη διάταξη, που η ίδια ψήφισε, με βάση το κατάπτυστο πόρισμα επιτροπής, για την απένταξη του 32% των ειδικοτήτων από τα ΒΑΕ.

Ευθύνες όμως έχει και η δημοτική αρχή Λάρισας που ενώ από τη Δευτέρα 18/02 γνωρίζει ότι την Πέμπτη 21/02 είναι ημέρα απεργίας έχει ορίσει συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, ωθώντας στην υπονόμευσή της, αποδεικνύοντας έμπρακτα την στήριξή της στην κυβερνητική πολιτική. Την καταγγέλλουμε  δημόσια και απαιτούμε την αναβολή της συνεδρίασης.

Αλλά και η στάση σιωπής των υπόλοιπων υποψηφίων Δημάρχων γι’ αυτό το θέμα, που ορισμένοι λανσάρονται ως δήθεν ανεξάρτητοι, και των κομμάτων που τους στηρίζουν, θεωρούμε ότι πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για τους εργαζόμενους του δήμου μπροστά στις δημοτικές και  περιφερειακές εκλογές, μπροστά  στην κάλπη για τις εκλογές της Ευρωβουλής και τις Εθνικές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Σιωπούν, γιατί στηρίζουν αυτή την πολιτική!

Καλούμε τους εργαζόμενους του δήμου να στηρίξουν τη Λαϊκή Συσπείρωση, να  συμπορευτούν με  το ΚΚΕ! Για να δυναμώσει πρώτα και κύρια η δύναμή τους! Την επαύριο των εκλογών, είτε από τη θέση της δημοτικής αρχής είτε της αντιπολίτευσης, πιο ενισχυμένοι και από καλύτερες θέσεις να βροντοφωνάξουμε σε όποιους επιχειρήσουν να τσακίσουν δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα:

Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ και το Επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας! Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα των εργαζομένων! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων εδώ και τώρα!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις