ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Έκοψε πίτα η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας καθώς και του 1ου Συστήματος Προσκόπων Καρδίτσας.

Όλοι οι Έφοροι , οι βαθμοφόροι της Περιφερειακής Εφορείας από την Λάρισα ,τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα , οι Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης ,εκπρόσωποι από την Δημοτική αρχή , τίμησαν με την παρουσία τους την ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση, η οποία εναλλάσσετε κάθε χρόνο στους τρεις νομούς και εφέτος πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στην λέσχη του 1ου Συστήματος Προσκόπων .

Την εκδήλωση ξεκίνησε ο Βοηθός Περιφερειακός Έφορος Γεώργιος Μπλάτσας ο οποίος και καλωσόρισε τους παρευρισκομένους  και αναφέρθηκε στις εργάσιες βαψίματος του κτιρίου των προσκόπων της Καρδίτσας οι όποιες θα ξεκινήσουν όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.Αμέσως μετά έδωσε το λόγο στον Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Nικόλαο Κόρκα  οποίος και έκανε μια αναφορά πάνω στο πρόγραμμα και το παιδαγωγικό έργο των Βαθμοφόρων μέσα στα τμήματα τους, στις περσινές δραστηριότητες τους, καθώς και στον προγραμματισμό της νέας χρονιάς ,ζητώντας την συμμετοχή όλων (παιδιών-γονέων- βαθμοφόρων- παλαιών προσκόπων) για την επιτυχία όλων των παραπάνω.

Ενώ αναφέρθηκε στην ομιλία του χαρακτηριστικά «Τι θα κερδίσει το παιδί μου από την Προσκοπική Κίνηση? Το παιδί σας θα έχει μια παρέα μέσα στην οποία θα μάθει να συνεργάζεται, θα ανακαλύψει νέες κλίσεις, θα ζήσει νέες εμπειρίες. Όλα αυτά μέσα σε ένα οργανωμένο περιβάλλον, με εκπαιδευμένους ενήλικους εθελοντές, που μπορεί να σας φαίνεται ότι είναι ακόμα παιδιά και κάνουν το μεράκι τους, αλλά στην πραγματικότητα προσφέρουν στο παιδί σας ανεκτίμητη βοήθεια. Η Προσκοπική Μέθοδος είναι ειδικά σχεδιασμένη για να φαίνεται σαν παιχνίδι, να είναι ελκυστική για τα παιδιά και παράλληλα να τα προετοιμάζει για την είσοδό τους στην κοινωνία.

Στόχος μας είναι σε όποιο περιβάλλον και αν ζουν, όλοι οι νέοι να έχουν την ικανότητα να τα “βγάζουν πέρα” και να γίνουν “οι αρχιτέκτονες της δικής τους ανάπτυξης” ως άτομα. Η Περιφερειακή Εφορεία Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας κατάτασεται με βάση τα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Διοίκησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην 10η Θέση μεταξύ των 23 Περιφερειακών Εφορείων πανελλαδικά με δύναμη 850 ατόμων>>

Αμέσως μετά ακολούθησε η βράβευση με τιμητική πλακέτα του Δημάρχου Μουζακίου κ.Κώτσιο Γεώργιο  από τον Περιφερειακό έφορο Νίκολαο Κόρκα , για την προσφορά του στον Προσκοπισμό της Καρδίτσας. Στη συνέχεια απονεμήθηκε το μετάλλιο  της μακράς ευδοκίμου υπηρεσίας στην Βαθμοφόρο του 2ου Συστήματος Προσκόπων Φαρσάλων Νταή Μαρία για την ευδόκιμη προσφορά της στο Σύστημα .

Ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας με πολλές ευχές και πολλά χαμόγελα από όλους.Το φλουρί έπεσε στην Ανιχεύτρια της 2ης Κοινότητας Φαρσάλων Δρόσου Κατερίνα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις