ΘΕΣΣΑΛΙΑ

12χρονος Bολιώτης μαθητής απειλεί να αυτοκτονήσει – Το σημείωμα που άφησε στο σχολείο του

«Ευχαριστώ την σχολάρχη μου και τους δασκάλους μου. Δεν με βοηθήσατε. Να ξέρετε ότι θα κάνω κακό στον εαυτό μου…». Αυτό το  σοκαριστικό μήνυμα αυτοκτονίας άφησε την περασμένη Παρασκευή ένας 12χρονος έφηβος, όταν με την παρότρυνση των νομικών παραστατών του πατέρα του, αναγκάστηκε να αποχωριστεί τόσο τον ίδιο, όσο και το σχολείο και τις άλλες δραστηριότητές του για να φύγει σε νησί των Βορείων Σποράδων, εκεί που μένει μόνιμα η μητέρα του.

Όπως σε πολλές αντιδικίες γονέων όταν βρίσκονται σε διαζύγιο, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, το μεγάλο θύμα, της λύσης ενός γάμου είναι το παιδί.

Όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά το TheNewspaper.gr ο 12χρονος μαθητής της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου θα έπρεπε να ακολουθήσει στο νησί την μητέρα του, που έχει την επιμέλεια του παιδιού, ενώ ταυτόχρονα έχει προχωρήσει στην ζωή της, δημιουργώντας μία νέα οικογένεια και ένα ακόμη παιδί…

Ο πατέρας του παιδιού, που μέχρι τώρα έμενε μόνος του στο Βόλο έχοντας την ευθύνη της ανατροφής του 12χρονού, καθώς έχουν από κοινού με την μητέρα την γονική μέριμνα, μετά από δικαστικό «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους, αναγκάστηκε να υπακούσει στα κελεύσματα του συνηγόρων του και να παραδώσει το παιδί στην μητέρα.

Ο έφηβος ωστόσο είδε μεμιάς στον δικό του μικρόκοσμο της εφηβείας να έρχονται τα πάνω κάτω. Θα έπρεπε να αποχωριστεί για πάντα τον αγαπημένο του πατέρα, θα έπρεπε να ξεχάσει για πάντα το σχολείο, τους συμμαθητές του, τις εξωσχολικές του δραστηριότητες στην πόλη και να ακολουθήσει την μητέρα του σε έναν άλλο τόπο και σ’ ένα άλλο περιβάλλον που δεν είναι οικείο γι’ αυτόν.

Το όλο γεγονός τον «έπνιξε» με αποτέλεσμα, να αφήσει ιδιόχειρο σημείωμα στο σχολείο του, λίγο πριν φύγει, εκφράζοντας την απελπισία του και προαναγγέλλοντας το κακό.

Σε άμεσο χρόνο, η Διοίκηση του σχολείου κινητοποιήθηκε και ενημέρωσε την ίδια κιόλας ημέρα, τόσο τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, όσο και το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού.

Και εκεί, ξεκινά η ιλαροτραγωδία της γραφειοκρατίας ακόμη και στην ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και η οδύσσεια του μικρού μαθητή, από υπηρεσία σε υπηρεσία, την οποία αποκαλύπτει το TheNewspaper.gr. Τα χέρια όλων «δεμένα», καθώς εκκρεμεί η δικαστική απόφαση για το δικαστήριο που έχει γίνει, όπου το παιδί εκφράζει –ως έχει νομικά το δικαίωμα ως 12χρονος- την άποψη του για το περιβάλλον που επιλέγει να ζει. Του πατέρα ή της μητέρας. Και ενώ έχει περάσει ένα βασανιστικό Σαββατοκύριακο τόσο για τον πατέρα, που βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση από την ώρα που ενημερώθηκε για το ιδιόχειρο σημείωμα του γιου του, όσο και για τον ίδιο τον 12χρονο που ανά δέκα λεπτά επικοινωνεί με τον γονέα στον Βόλο, λέγοντας ότι δεν αντέχει άλλο και ότι θα κάνει κακό στον εαυτό του, η δικαιοσύνη τηρώντας πιστά το γράμμα του Νόμου, περιμένει.

Περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου, για να δει μετά πώς μπορεί να κινηθεί νομικά. Από την στιγμή που την επιμέλεια του παιδιού την έχει η μητέρα, και από την στιγμή που η δικαστική απόφαση εκκρεμεί, κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι…

Ακόμη και χθες το πρωί έγινε παρέμβαση-ενημέρωση και στην Ασφάλεια του Βόλου για το θέμα, ενώ ο Εισαγγελέας υποσχέθηκε να «τρέξει» πιο γρήγορα η υπόθεση, ώστε να δοθεί μία λύση.

Το ζήτημα είναι ότι ο μικρός μαθητής βρίσκεται σε άλλο δρόμο σκέψης, σε ένα σκοτεινό τούνελ, που κανείς δεν ξέρει, ακόμη και στην επόμενη ώρα, ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του.

Από την μία οι οικογενειακές αντιδικίες και από την άλλη η «τρέλα» της γραφειοκρατίας έχουν αναγκάσει το παιδί στην απόλυτη απελπισία.

Τα στοιχεία της υπόθεσης βρίσκονται στην διάθεση του TheNewspaper.gr, ωστόσο δεν είναι το story που ενδιαφέρει αυτή την ώρα, αλλά η καταρρακωμένη ψυχολογία του παιδιού, που έχει διαπιστωθεί ακόμη και από την κοινωνική λειτουργό του νησιού που ούτε αυτή –σύμφωνα με δήλωσή της- δεν μπορεί να παρέμβει, καθώς δεν υπάρχει ακόμη εισαγγελική εντολή!

Σήμερα το πρωί κι ενώ έχουν περάσει τρεις ημέρες απελπισμένος ο πατέρας βρέθηκε έξω από το δικαστικό Μέγαρο Βόλου αναμένοντας την πολυπόθητη δικαστική απόφαση που θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή του παιδιού κοντά του.

Κάτι τέτοιο, όμως δεν έγινε ούτε σήμερα, καθώς η απόφαση, όπως όλα δείχνουν έχει μπει στην μακρά λίστα όλών όσων εκκρεμούν.

Η λύση έρχεται από τον γιατρό του Κέντρου Υγείας του νησιού που παίρνει την υπόθεση πάνω του. Το παιδί μεταφέρεται από την κοινωνική υπηρεσία του νησιού στο Κ.Υ., καθώς, εδώ και τέσσερις ημέρες αρνείται πεισματικά να φάει αν δεν επιστρέψει πρώτα στον πατέρα του. Ήδη, τα σημάδια της κακουχίας πάνω του είναι εμφανή. Ο γιατρός, μετά τις απελπιστικές εκκλήσεις του 12χρονου επικοινωνεί με τον Εισαγγελέα στο Βόλο και τον καλεί να παρέμβει.

Η μητέρα υπό το βάρος των εξελίξεων, αποδέχεται να αποχωριστεί το παιδί, όχι όμως και να το παραδώσει η ίδια –ως οφείλει- στον πατέρα!

Η συνέχεια στην οδύσσεια του μικρού μαθητή δίνεται τώρα από την Κοινωνική Μέριμνα, υπηρεσία που υπάγεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς το περιβάλλον του πατέρα έχει επιλέξει να ακολουθήσει τη διαδικασία που ο Νόμος ορίζει σε αυτή την περίπτωση, αφού νομικά την επιμέλεια του παιδιού έχει ακόμη η μητέρα, από την στιγμή που ακόμη και τώρα εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Σύμφωνα, με την τελευταία ενημέρωση του TheNewspaper.gr, η υπηρεσία αύριο το πρωί θα μεταφέρει το παιδί από το νησί στο Βόλο, όχι όμως και στην αγκαλιά του πατέρα του…

Αυτό -σύμφωνα με το γράμμα του Νόμου- θα γίνει όταν ο πατέρας, που είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να τελειώσει μία ώρα αρχύτερα το μαρτύριο του παιδιού του, θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, ώστε και πάλι ο μαθητής να επανέρθει ήρεμος στο περιβάλλον και το σχολείο του, αναμένοντας –ακόμη;- την απόφαση του δικαστηρίου….

TheNewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις