ΛΑΡΙΣΑ

Σε ανοιχτή συζήτηση στον Ι.Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στη Λάρισα μίλησε ο Ιερώνυμος (φωτο)

Tο θέμα της άσκησης φιλανθρωπίας στα χρόνια της κρίσης ανέπτυξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.κ. Ιερώνυμος που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής σε μια ανοιχτή συζήτηση σήμερα το απόγευμα της Τρίτης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου.

Σκοπός της συζήτησης την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ήταν να τεθούν ζητήματα που αφορούν τον τρόπο άσκησης της φιλανθρωπίας στο πλαίσιο του ανθρωπισμού και του σεβασμού της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού Φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα», καθώς η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ που κλείνει τα 10 χρόνια του φέτος,  θέλησε να θέσει το μεγάλο αυτό ζήτημα του τρόπου άσκησης της φιλανθρωπίας όπως εκφράστηκε πολύ έντονα μέσα στα χρόνια της κρίσης, και θεώρησε ως καταλληλότερο πρόσωπο για μία διαλογική συζήτηση τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, κ.κ. Ιερώνυμου.

Η Εκκλησία άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική κοινωνία, αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι η ίδια η κοινωνία με το διαχρονικό φιλανθρωπικό της έργο και καθοδηγεί με τους πνευματικούς ποιμένες οι οποίοι φροντίζουν και για τις υλικές ανάγκες των ενοριτών, με καθημερινά συσσίτια, ιδρύματα, Ιεραποστολές ανά τον κόσμο, στέγες ορφανών και γερόντων, που προσφέρουν θαλπωρή και παρηγοριά σε πολλές πονεμένες ψυχές. Αυτά γίνονταν και στην αρχαία εκκλησία: η λατρευτική σύναξη ήταν συνδυασμένη με τη φιλανθρωπία.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις