ΛΑΡΙΣΑ

Πανστρατιά για να γίνει προσβάσιμο στα ΑμεΑ το νεοκλασικό στην οδό Μανωλάκη

Πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του νεοκλασικού στην οδό Μανωλάκη ώστε να είναι προσβάσιμο για άτομα με κινητικά προβλήματα, ανακοίνωσε η η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας ΟΚΑΝΑ, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Τα έσοδα για την αναμόρφωση θα συγκεντρωθούν από εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στον Μύλο 1927, κατά την οποία θα γίνει και η πρωτοχρονιάτικη κοπή πίτας του ΟΚΑΝΑ Λάρισας.

Η κ. Λιακούλη κάλεσε τους Λαρισαίους να συνδράμουν σε αυτήν τη προσπάθεια ώστε να βοηθήσουν τους συντοπίτες τους. Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στον μεγάλο αγωνιστή του αναπηρικού κινήματος, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, κ. Ράλλη Τσιουλάκη.

Η κ. Λιακούλη τόνισε πως στα «εργαστήρια ζωής» που διοργανώνονται από το ΟΚΑΝΑ Λάρισας στο χώρο του νεοκλασικού, υπάρχουν περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες. Τα άτομα με κινητικές δυσκολίες δεν μπορούν όμως να πάρουν μέρος σε αυτά, λόγω της κατασκευής του κτηρίου. «Είμαστε εντεταλμένοι από τους Λαρισαίους για να παράγουμε κοινωνικό έργο», συμπλήρωσε η ίδια.

Η κ. Λιακούλη πλαισιώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Βασίλη Πινακά, τον Αντιδήμαρχο Λαρισαίων κ. Δημήτρη Δεληγιάννη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας κ. Κώστα Παπαδημητρίου και Γενικό Γραμματέα του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Αστέριο Νάρη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομασπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας κ. Στέφανος Πάϊκος και ο Πρόεδρος του Πανθεσσαλικού Συλλόγου αναπήρων Πολιτών κ. Θανάσης Πατσιούρας, οι οποίοι δεν μπορούσαν να παρευρεθούν στη συνάντηση, εφόσον αντιμετωπίζουν οι ίδιοι κινητικά προβλήματα και το κτήριο δεν τους το επιτρέπει.

Μαρίνος Τζώτζης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις