ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ «πάγωσαν» την παράδοση των F-35 στην Τουρκία ως απάντηση στην προμήθεια ρωσικών S-400 από την Άγκυρα

«Πάγωμα», τουλάχιστον έως την 1η Νοεμβρίου 2019, στη μεταφορά στην Τουρκία αμερικανικών αεροσκαφών F-35, επιβάλλει το Κογκρέσο μέσω του νομοσχεδίου του προϋπολογισμού του 2019.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από την κοινή επιτροπή των δύο σωμάτων ως απάντηση στην προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 από την Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, το Κογκρέσο κάλεσε τους υπουργούς Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο και Άμυνας, Πάτρικ Σάναχαν να υποβάλουν έκθεση έως την 1η Νοεμβρίου 2019 που θα συμπεριλάβει και λεπτομερή περιγραφή των σχεδίων για την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων προς την Άγκυρα από την προμήθεια των S-400.

Στην Τουρκία έχουν, ήδη, παραδοθεί δύο αεροσκάφη F-35 με προοπτική παράδοσης άλλων 2 έως τα τέλη Μαρτίου. Μέχρι νεωτέρας, πάντως, παραμένουν επί αμερικανικού εδάφους.

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού επεκτείνεται και στην απαγόρευση της πώλησης όπλων προς την Τουρκία για την προεδρική φρουρά, επικαλούμενη τη βίαιη συμπεριφορά σωματοφυλάκων του προέδρου Ερντογάν σε βάρος Αμερικανών διαδηλωτών, τον Μάιο του 2017, απέναντι από το Λευκό Οίκο.

Πηγή: ant1news.gr

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις